A csoportelsőség a tét!

A magyar női vízilabda válogatott Görögország ellen ugrik medencébe az Európa-bajnokság 6. meccsnapján.


Bíró Attila együttese három győzelmet követően az eddig szintén veretlen görögök ellen játszik a Duna Arénában. Győzelem esetén a magyar csapat szinte biztosan megszerezné a csoportelsőséget.

A hazai gárda a horvátok elleni könnyed győzelemmel kezdte meg az európa-bajnoki szereplését, majd ugyan csak nagy gólkülönbséggel lépett túl a szlovákokon. Az első nehezebb találkozó az oroszok elleni mérkőzés volt számukra, ahol higgadt játékkal végül 9-8-ra győztek. 


Ellenfelük szintén hibátlan mérleggel áll eddig. Ők a horvátokon és a szlovákokon kívül a szerbeket utasították maguk mögé. 

A csoportkör utolsó mérkőzésén mi a szerbek ellen játszunk, míg mai ellenfelünk a jóval erősebb orosz gárdát fogadja majd. Amennyiben a görögök ellen győzni tudunk, biztosan csoportelsőként várhatjuk majd a negyeddöntőt.

A tét tehát nem kicsi, de ha a a védekezésünk összeáll és támadásban is a szerdán mutatott színvonalat hozzuk majd jó esélyünk van a győzelmre.

A hazai rendezésű Vízilabda Európa-bajnokságról a Sport365 helyszíni bejelentkezésekkel, interjúkkal és képriportokkal számol be az olvasóknak.
Kövesse az Eb-t a Sport365-ön!

 

Borítókép: MVLSZ.hu/Dercsényi István

Videók