Vinícius Junior szerezte szombaton a mindent eldöntő második gólt a BL-döntőben a Dortmund ellen, ezzel pedig egy újabb hihetetlen rekordot ért el a Bajnokok Ligájában.

Méghozzá nem akárki, hanem Lionel Messi csúcsát átadva a múltnak.

A 83. percben belőtt góllal Vinícius Junior másodszor volt eredményes a legrangosabb európai kupa fináléjában. A támadó az első brazil, aki erre képes volt. Ráadásul a legfiatalabb "duplázó" lett, aki két BL-döntőben is gólt tudott szerezni, hiszen mindezt 23 évesen és 325 naposan érte el, a korábbi rekordert, Lionel Messit "taszította le erről a trónról".

Egyébként az aranylabdára is esélyes Vinícius ezzel 11 gólt szerzett a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, mielőtt betöltötte volna a 24. életévét.  Erre egyetlen játékos volt képes eddig a futballtörténelemben. Igen, Lionel Messi – vagyis egy olyan exkluzív klubba lépett be a brazil, amiben csak ketten vannak.

Vinicius szerződése 2027-ig szól a Reallal, de a meccs után így nyilatkozott:

„Remélem az elnök, Florentino Pérez láthatja ezt az interjút, és még egyszer meghosszabbítja a szerződésemet. Örökre itt akarok maradni. Vannak hat Bajnokok Ligája címmel rendelkező játékosaink. Mi, fiatalok, ugyanezt szeretnénk elérni.”

(Fotó: facebook/UECL)