Vízilabda

Világbajnok lett az U18-as fiú vízilabda-válogatott Buenos Airesben

Kép forrása: Facebook/Waterpolo.hu

U18-as vb: Visszavágtunk a szerbeknek, megvan az aranyérem

A magyar U18-as fiú válogatott megvédte világbajnoki címét, miután a Buenos Aires-i torna fináléjában 12–10-re legyőzte Szerbiát.

A két csapat a torna nyitónapján is találkozott, akkor 13–12-es vereséget szenvedett a magyar gárda. De a vb utolsó mérkőzésén sikerült a visszavágás, pont a legfontosabb pillanatban.

Hiszen a fináléban Korényi Balázs csapata villámrajtot vett, és bár a szerbek produkáltak egy 4–0-s szériát, a mieink hamar összeszedték magukat, fordítottak és a hajrát is magabiztosan hozták. Az utolsó negyedben remekül tartották az előnyüket és megszerezték az aranyérmet.

A döntő legjobb játékosának Simon Balázst, míg a torna legjobb edzőjének Korényi Balázst választották.

A világbajnok válogatott összeállítása:

Balogh Botond, Bella Csanád, Benedek Mór, Borbély Sándor, Cseh Maxim, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor Dániel, Nagy Zalán Márk, Paján Viktor Bátor, Regős Áron Vince, Simon Balázs, Szitás Dávid, Tóth András, Tátrai Tamás Roland, Zeman Márton János, valamint Korényi Balázs vezetőedző

Érdemes megjegyezni a neveket, hiszen lehet, hogy a következő olimpiai csapat kijelölésénél már lesz olyan, akivel találkozhatunk majd.