Nagyon kevés az olyan futballszurkoló, aki egy 0-0-ra álló mérkőzésen, amely ráadásul élet-halálról dönthet, a hosszabbítás utolsó perceiben elszaladna mosdóba, bármennyire is szólítja már őt a természet. Ezt pedig jól alátámasztja a Fővárosi Vízművek álltal közzétett grafikon a vasárnapi vízfogyasztásról, amely jól bemutatja, hogy Csoboth Kevin 100. percben esett gólja után a magyar drukkerek egy emberként mentek vécére a lefújást követően, ahogy Marco Rossi együttese 1-0-ra legyőzte Skóciát és ezzel esélyt szerzett magának a legjobb tizenhat közé kerülésre.

""

Facebook / Fővárosi Vízművek

A grafikonjukon a vasárnap délutáni-esti vízfogyasztás látható: a meccs 21.00 órakor kezdődött, a két csapat 21.47 körül ment félidőre, és a meccset végül 23.00 óra körül fújta le a bíró.

„A görbén jól látható, hogy a kezdő sípszó után a vízhasználat csökken, a 15 perces szünetben hirtelen megugrik, majd az is, hogy a mindent eldöntő második félidőről igyekeztünk a vízhasználatunkat elhalasztani a meccs lefújása utánra” – írta a Vízművek.

 

(Borítókép: Schäfer András gólöröme – Tóth Zsombor / Sport365)