Forma-1 / Motorsport

Verstappen kijelentette, van még hova fejlődnie a Red Bullnak

Max Verstappen kijelentette, hogy a Red Bullnak továbbra is van hova fejlődnie, miután Kanadában megszerezte idei hatodik győzelmét. A holland címvédő, egy rendkívül izgalmas és fordulatos versenyen szerezte meg pályafutása 60-dik futamgyőzelmét.

A holland egy biztonsági autós beavatkozás után vette át a vezetést a futam felénél, és többé nem adta át a vezetést a 60. futamgyőzelméhez vezető úton.

A verseny minden csapat számára nagy kihívást jelentett a nedves időjárás és a pályán történt események miatt, amelyek többször is fennakadásokat okoztak.

Verstappen azonban dicsérte a Red Bull stratégiai döntéseit, ezzel pedig tovább növelte előnyét a bajnokságban.

Elég őrült verseny volt” – mondta Verstappen. „Sok dolog történt, és valóban ügyelnünk kellett a hívásainkra. Szerintem csapatként nagyon jól teljesítettünk ma. Nyugodtak maradtunk, és azt hiszem, jókor álltunk ki a boxba. Természetesen a biztonsági autó jól bevált nekünk, de utána is elég jól kezeltük a problémáinkat. Imádom, nagyon szórakoztató volt. Az ilyen versenyekre időnként szükségünk van" jelentette ki a holland címvédő.

Lando Norris jót nevetett azon, hogy a biztonsági autó beküldése, ami Miamiban elhozta élete első sikerét, ezúttal a futamgyőzelmébe került.

A legtöbbet kihozva az intermediate abroncsok teljesítményéből, Norris először a Red Bull-os Max Verstappent, majd egy körrel később a mercedeses George Russellt átlépve az élre állt.

Négy körrel később azonban, amikor a McLaren versenyzője egy tetemesebb előnyre tett szert az élen, a Williams-es Logan Sargeant nekiütközött a falnak, így a biztonsági autó beküldésre került.

Amikor szóltak, Norris éppen áthaladt a boxutcán, míg Verstappen, aki korábban Russellt is megelőzte, friss átmeneti esőgumikat tudott feltenni. Úgy tűnt, Norrisnak elég előny volt a kezében ahhoz, hogy kiálljon a boxba, és újra az élre jöjjön vissza.

Sajnos a kör végén ‘felvette’ őt a biztonsági autó, ami épp annyira lelassította, hogy mire visszaért a pályára, már újból Verstappen mögött találta magát.

Annak ellenére, hogy a verseny későbbi szakaszában egy további biztonsági autót kapott, Verstappen végig az irányítása alatt tartott mindent a mezőny élén, Norrisnak pedig meg kellett elégednie a második helyezéssel.

Norrisnak amikor azt mondták, hogy eléggé vad verseny volt, mire a brit így válaszolt: "Az volt. Teljes káosz uralkodott. Ez egy eseménydús futam volt."

"Hogy őszinte legyek, úgy éreztem, hogy egy jó versenyt futottam az elejétől a végéig. Az első két etap nagyon erős volt, elképesztő volt a tempóm, aztán a biztonsági autó úrrá lett rajtam. Ahogy Miamiban segített, most keresztbe tett nekem" – mondta.

Hozzátette: "Őszintén szólva azt hiszem, ez egy tökéletes verseny volt az én oldalamról. Csak egy kicsit szerencsétlen, de ez van. De jó móka volt. Ezek a körülmények annyira megterhelőek az autóban, de ugyanakkor nagyon élvezetesek is."

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365