Forma-1 / Motorsport

Verstappen egy két dolgon még javítana, mert ez eddig kevés

Kép forrása: Tóth Zsombor/Sport365

Max Verstappen elismerte, hogy a Red Bull erősebbnek tűnik a közepes keverékkel a Brit Nagydíjon, de még van dolguk a lágyakkal.

Verstappen az első edzésen a negyedik, a másodikon pedig hetedik lett, bár a Red Bull még nem tudta kibontakoztatni az RB20-asban rejlő teljes potenciált.

A holland közelebb került volna az éllovas Lando Norrishoz, ha a Copse kanyarban nem hajt le a pályáról. Ez a kanyar ahol 2021-ben hírhedten nagyot bukott, miután összeütközött Lewis Hamiltonnal.

Norris majdnem hét tizedmásodperccel volt gyorsabb Verstappennél, aki az edzés után elismerte, hogy a Milton Keynes-i székhelyű csapatnak van még tennivalója.

„Rendben volt, csak egy kicsit túllőttem a célon” – mondta Verstappen, amikor a rövid pályán kívüli kiruccanásáról kérdezték. „Szóval megszakítottam a körömet. A lágy gumikon nem ment olyan jól.”

A második gyakorláson a közepes egy kicsit jobbnak tűnt. Szóval még van mit dolgoznunk. Az autóval is kipróbáltunk néhány dolgot. Ki kell elemeznünk, mit tudunk jobban csinálni szombaton. Ez megmutatja majd, hogy merre menjünk tovább. Valószínűleg esni fog, szóval ezt is figyelembe kell vennünk” – figyelmeztetett a holland címvédő.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365