Küzdősportok

Végre megerősítették a Mike Tyson vs. Jake Paul mérkőzés szabályait

A Jake Paul vs Mike Tyson július 20-án megrendezésre kerülő, nagy érdeklődéssel várt összecsapás hivatalosan is engedélyezett, nehézsúlyú profi mérkőzésnek minősül.

Márciusban jelentették be, hogy a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson a YouTube személyiség Paul ellen fog összecsapni, aki a Ryan Bourland elleni első menetes győzelmével 9-1-re növelte profi rekordját. Az eseményt kizárólag a Netflix közvetíti majd 2024. július 20-án, szombaton, a texasi Arlingtonban – az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys otthonában – található, 80 ezer férőhelyes AT&T Stadionból.

Most kiderült, hogy a küzdelem nyolc, kétperces menetben zajlik majd, és mindkét bunyós 14 unciás kesztyűt használ. Az ESPN azt is megerősítette, hogy az eredmény bekerül a profi ökölvívás rekordjaiba.

A Most Valuable Promotions társalapítója, Nakisa Bidarian közleményben erősítette meg a hírt.

„Mike Tyson és Jake Paul azzal a szándékkal írt alá, hogy megküzdjenek egymással, és ezt egy olyan profi mérkőzésen tegyék, amelynek végleges kimenetele lesz. Az elmúlt hat hétben az MVP a partnereivel együtt azon dolgozott, hogy teljesítse a texasi engedélyezési és szabályozási hivatal (TDLR) követelményeit a Paul vs. Tyson mérkőzés szentesítése érdekében, és hálásak vagyunk, hogy eljutottunk idáig.”

Borítókép: Mike Tyson / Instagram