""

A magyar labdarúgó válogatott pénteken Amsterdamban lép pályára Hollandia nemzeti csapata ellen a világbajnoki selejtező sorozatban.

A Ferencváros három holland alkalmazottja, a vezetőedző Ricardo Moniz mellette két játékos Julian Jenner és Arsenio Valpoort mondja el véleményét a meccsel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne legyőzni a narancsos válogatottat.

Ricardo Moniz (FTC, vezetőedző): – A magyar válogatott szélsőinek nem szabad visszajönniük saját térfelükre, hanem le kell támadniuk az ellenfelet, amellyel meglehet zavarni a hollandok tapasztalatlan védelmét. Böde Dani fizikálisan rendkívül erős csatár, aki játékstílusával meglepetést okozhat. Sok szerencsét kívánok a magyaroknak!

Julian Jenner (FTC, játékos): – A legfontosabb, hogy a magyar csapat elhiggye: legyőzhetik a hollandokat. Ha ugyanis bármilyen félelem lesz bennük, akkor a holland csapat simán átmegy rajtuk. Az Oranje gyenge pontja a védelme lehet: nincs már egy Jaap Stam, egy Van Bronckhorst, vagy egy Heitinga a keretben. Tapasztalatlan fiatalok léphetnek pályára, akiket megzavarhatnak Böde Daniék. Nagyon fontos, hogy Dani koncentráljon, és ha lehetőség adódik előtte, akkor kihasználja azt. Az Újpest ellen láthattuk, hogy mennyire kiváló csatár, aki ráadásul jó barátom is. Remélem, hogy betalál majd, és egy hollandok ellen lőtt góllal felhívja magára a világ a figyelmét.

Arsenio Valpoort (FTC, játékos): – Úgy érzem, hogy Magyarországnak komoly esélye van Hollandia ellen. Hazám válogatottja ugyan klasszisokból áll, de jelenleg egyáltalán nincs csúcsformában. Elég csak arra gondolni, hogy legutóbb, az észtek ellen az utolsó percekben tudtuk kiharcolni a döntetlent. Ha a magyar válogatott kiadja magából a száz százalékot, és bátran lép pályára, akkor lehet esélye. Nagyon bízom benne, hogy Böde Dani jól fog teljesíteni a mérkőzésen. Nem vagyunk jó passzban, az Akeemmal történtek és a két vereség miatt is nagyon jó lenne, ha Dani betalálna. Akkor nem csak az egész országnak, hanem nekünk, fradistáknak is hatalmas örömet okozna. Remélem, hogy Gyömbér Gabi is lehetőséget kap. Drukkolunk a csapattársaimnak!