Átigazolási hírekLabdarúgás

Heti TOP5: Váratlan helyen, váratlanul korán térhet vissza Jürgen Klopp?

Kép forrása: Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images

Jurgen Klopp, a Liveerpool 2024 nyarán távozó menedzsere sokakat meglepő kijelentéssel jelezte, hogy milyen munkát vállalna el a közeljövőben. - Ez volt a LEGOLVASOTTABB cikk a héten a Sport365-ön.

Nagyjából 9 évet töltött el az Anfield Roadon a német szakember, aki döntését az „energiatartalékok felélésével” magyarázta, hiszen majdnem két évtizeden át ült kispadon. És bár az azonnali visszatérést többször is kizártnak mondta, a Willipedia-podcast vendégeként érdekes kijelentést tett.

Méghozzá azt, hogy biztosan nem a Pool az utolsó menedzseri állomáshelye. Ám az benne van a pakliban, hogy nem szeretne ugyanolyan intenzitású munkát végezni, mint az elmúlt 20 év során tette.

Azonnal megkezdődtek a spekulációk Klopp közeljövője kapcsán ezen kijelentést is belepasszírozva az egyenletbe. És sokan úgy vélik, hogy egy nemzeti csapat kapitányi posztja lehet majd a következő állomáshelye. Ezzel kapcsolatban a futballszakíró Simon Hughes egy, a The Athleticnek adott kérdezz-felelek szeánsz alkalmával a következőt találta mondani.

„Az egyetlen válogatott, amelynek a kapitányi posztját elvállalná, az Németországé. Vagy talán az Egyesült Államoké.”

Lévén Julian Nagelsmann jó munkát végez. Nyolc között van a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a német csapattal, és 2026-ig szerződésben áll a DFB-vel, Klopp szerepvállalása hazája nemzeti csapatánál véleményes.

Ugyanakkor az Egyesült államok a hazai rendezésű Copa Americáról történt csoportkörös búcsú után simán kivetheti hálóját a német szakemberre. Különösen annak fényében, hogy a válogatott technikai igazgatója, Matt Crocker nem kertelt, amikor a csapat produkcióját értékelte.

„Rettenetesen gyöngék voltunk, jóval a elvárások alatt teljesítettünk. Jobbá kell válnunk. Egy mindenre kiterjedő elemzést fogunk végezni a Copa America kapcsán, amelynek a tanulságaiból levont következtetések révén a hazai rendezésű 2026-os világbajnokságon a lehető legjobb teljesítményre lesz majd képes válogatottunk.”

Könnyen elfordulhat, hogy az elemzés elvégzésének egyik következménye Gregg Berlhalter kapitány távozása lesz, aki eltiltása után, 12 hónapja vette vissza a posztot. Márpedig, ebben az esetben megnyílhat az út Jürgen Klopp előtt. Főként akkor, ha Hughes nem csak a levegőbe beszélt Klopp hajlandósága kapcsán az amerikai szerepvállalását illetően.