Tiltott anyagra bukkantak az ausztrál úszónál

A magyar vegyesváltó a negyedik helyre léphet előre.


Bajba kerülhet a londoni olimpia úszóversenyein bronzérmes 4x100 méteres ausztrál férfi vegyesváltó, egyik tagjának újravizsgált mintájában ugyanis tiltott anyag nyomaira bukkantak.

A The Age című ausztrál napilap számolt be arról pénteken, hogy a nyolc évvel ezelőtti világeseményről a Brenton Rickardtól levett mintákban találtak kis mennyiséget a furoszemid nevű vízhajtóból.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság egyelőre nem kommentálta az ügyet, az újságnak azonban sikerült megszólaltatnia Rickardot, aki a "legrosszabb rémálomnak" nevezte az esetet, egyúttal jelezte, minden erejével azért harcol majd, hogy társai megtarthassák a bronzérmet, hiszen ő csak az előfutamban úszott. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn tárgyal a kizárással kapcsolatban.

Amennyiben az ausztrálokat kizárnák a doppingvétség miatt - amire még nem volt példa az ország történetében az ötkarikás játékokon - akkor a magyar váltó, amely a fináléban Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összeállításban úszott, a negyedik helyre lépne előre, míg a harmadik hely a briteké lenne.

Borítókép: Ian MacNicol/Getty Images

 

Videók