Rövidpályás úszó Eb: Szabó ezüstérmes, Pádár junior Európa-csúccsal döntős

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.


Pádár Nikolett junior Európa-csúccsal döntőbe jutott 200 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 17 éves szegedi versenyző 1:53.51 perccel csapott a célba, a hivatalos adatok alapján az európai szövetség által megállapított, 1:53.77-es "szintidőt" írta át.

Pádár így összesítésben a második eredménnyel került a vasárnapi zárónapon sorra kerülő fináléba.

"Nagyon jól sikerült ez az úszás. Még egyelőre nem is igazán sikerült felfognom, hogy megcsináltam. Egyáltalán nem izgultam szerencsére, csak ki akartam úszni magam, nem helyeztem magamra nagy nyomást, és ez lett az eredménye" - mondta a futam után Pádár.

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter pillangón szombaton az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 27 éves magyar versenyző 21.96 másodperces idővel csapott célba. A számot a svájci Noe Ponti nyerte, aki mindössze négy századra volt Szabó és a brazil Nicholas Santos 21.75-ös világcsúcsától.

Szabó - aki két évvel ezelőtt Kazanyban három aranyat nyert - önmaga második, a magyar küldöttség ötödik érmét szerezte a romániai kontinensviadalon. A győriek úszója csütörtökön 50 méter gyorson is második volt.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Videók