Murphy sporttörténelmi triplázást hajtott végre

Korábban ilyenre nem volt még képes férfi versenyző.


 Sporttörténelmi sikert aratott Ryan Murphy a Melbourne-ben rendezett rövidpályás úszó-világbajnokság zárónapján: az amerikai klasszis vasárnap 200 méter háton győzött, korábban 50-en és 100-on sem talált legyőzőre, hasonló triplázásra pedig korábban nem volt még képes férfi versenyző.

Férfi 100 méter pillangón a dél-afrikai Chad Le Clos diadalmaskodott. Ebben a számban már ötödször győzött karrierje során, 2014 és 2016 után pedig harmadszor duplázott, hiszen korábban 200-on is első volt.

A világbajnokság nem mindennapi fináléval ért véget, a férfiak 4x100 méteres vegyesváltójában a házigazda ausztrál és az amerikai váltó holtversenyben lett világcsúccsal első, míg tőlük mindössze nyolc századdal lemaradva, ugyancsak a korábbi rekordon belül végeztek harmadikként az olaszok, akik pár méterrel a cél előtt még vezettek.

Világcsúcs született a nők 4x100-as vegyesváltójában is.

A magyar színeket Szabó Szebasztián és Jakabos Zsuzsanna képviselte a világbajnokságon, előbbi 50 méter pillangón bronzérmet nyert, valamint negyedik lett 50 méter gyorson, míg utóbbi 400 méter vegyesen úszhatott döntőt, ahol ötödikként végzett.

Fotó: Quinn Rooney/Getty Images

Videók