Megtarthatja az olimpiai bronzérmét az ausztrál úszó

Ejtették a doppingvádat.


A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszavonta doppingvádját Brenton Rickard ausztrál úszóval szemben, így az őt is felvonultató ausztrál 4x100 m-es férfiváltó megtarthatja a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmét.

A már visszavonult, 37 esztendős Rickard rehabilitálásáról hozott döntést a Swimming World magazin ismertette. A NOB 2020 novemberében vádolta meg az ausztrált, hogy tiltott szert, nevezetesen furoszemidet használt, miután újraelemezték a 2012-es ötkarikás játékokon levett doppingmintákat. Az ügy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé került, s a tárgyaláson a Swimming World szerint a NOB ejtette a sportoló elleni vádat. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni.

Az ausztrál váltó Rickard, James Magnussen, Christian Sprenger, Hayden Stockel, Matt Targett, Tommaso D'Orsonia összeállításban szerepelt, és végzett harmadikként Londonban. Rickard a 2008-as pekingi olimpián a stafétával, egyéniben pedig 200 méteres mellúszásban ezüstérmes volt, a világbajnokságokon pedig két-két aranyat, ezüstöt és bronzot nyert.

Borítókép: dailymail.com

Videók