Késely Ajna országos csúccsal bronzérmes 1500 méter gyorson

Késely Ajna országos csúccsal bronzérmet nyert 1500 méter gyorson az Otopeniban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki napján.


A 22 esztendős magyar versenyző 15:51.34 perces idővel csapott célba - 2021-es saját, 15:55.69-es rekordját adta át a múltnak -, ezzel duplázott a romániai kontinensviadalon, amelynek szerdai versenynapján 800 méter gyorson is harmadik volt.

Késelynek az előfutamban sikerült legyőzni régi riválisát, Simona Quadarellát, és előzetesen bízott abban, hogy a fináléban is meg tudja majd szorongatni az olasz úszót, ugyanakkor a francia Anastasiia Kirpichnikova győzelmét szinte biztosra lehetett venni.

A finálé hasonlóképpen alakult, mint 800 méteren, Kirpichnikova és Quadarella ellépett Késelytől, aki viszont a mezőny maradék részét utasította könnyedén maga mögé, és így ment ez a bő negyedórás verseny végéig.

A 22 esztendős magyar versenyző 15:51.34 idővel csapott célba - 2021-es saját, 15:55.69-es rekordját adta át a múltnak -, ezzel duplázott a romániai kontinensviadalon, amelynek szerdai versenynapján 800 méter gyorson is harmadik volt.

"Ez a verseny belülről nekem izgalmas volt, de én inkább saját magammal és a komfortzónámmal szemben harcoltam, óriási csatákat vívtam a gondolataimmal. Az edzőm, Kovács Ottó ezt látta is kívülről rajtam, és mondta, hogy ez bizony kemény volt. Nagyon komoly volt a fájdalomkülönbség a döntős és az előfutamos úszásom között, utóbbit nagyon élveztem, ez viszont egy komoly harc volt. Nagyon örülök neki, sikerült túllépni a határomon" - nyilatkozta az MTI-nek Késely a futamot követően.

A szám másik magyar úszója, a 18 éves Flück Nóra 16:03.42 perces egyéni csúccsal az ötödik lett - eddigi legjobbja 16:10.86 volt.

Borítókép: Kovács Tamás/MTI

Videók