Kapás Boglárka a középdöntőbe jutott 200 pillangón

A világ és Európa-bajnok úszónk 2:08:58 perces idővel csapott célba.


Kapás Boglárka az ötödik helyen jutott a keddi előfutamból a szerdai elődöntőbe 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyén, míg a szám másik magyar indulója, Hosszú Katinka visszalépett.

Kapás világ- és Európa-bajnoki címvédőként 2:08.58 perces idővel csapott célba.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú helye viszont üresen maradt a második futamban.

A visszalépés hátterében az állhat, hogy a valószínűsíthető továbbjutás esetén szerda délelőtt a 200 méter pillangó elődöntője után 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát.

Érdekesség, hogy így formalitássá vált a szám három előfutama, mivel eredetileg is csak tizenheten neveztek, azaz a 32 éves magyar úszó kiválásával az előfutamok csak az elődöntő pályabeosztásáról határoztak.

Hosszú öt éve Rióban szintén visszalépett a 200 méter pillangótól.

Borítókép:  Marcel ter Bals/BSR Agency/Getty Images

 

Sport365.hu - Visszalépett Hosszú Katinka a 200 méteres pillangótól

Visszalépett a 200 méteres pillangóúszástól a háromszoros olimpiai bajnok versenyzőnk Hosszú Katinka. - derül ki a Nemzeti Sport írásából, amelyet a Magyar Úszószövetség is megerősített. A számban így egyedül csak a 2019-ben világbajnok Kapás Boglárkának szoríthatunk. A 200 méteres vegyesúszásban címvédő ús magyar idő szerint hajnalban bejutott a 200 méteres vegyesúszás fináléjába, amelyben holnap magyar idő szerint 04:45-kor fog úszni.

Videók