Hosszú Katinka megható bejegyzésben búcsúzik nagyapjától

Bakos László 90 éves volt.


Hosszú Katinka megható bejegyzésben emlékezett meg nemrég elhunyt nagyapjára.

90 éves korában elhunyt Bakos László, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nagyapja és egyen első edzője volt. Halálhírét az úszónő jelentette be közösségi oldalán, ahol egy szívszorító bejegyzésben beszélt arról, mit jelentett neki szeretett nagypapája.

„90 év. Életévekben számolva nem kevés. És mégis, ha a Nagypapámról van szó – a pótolhatatlanságot jelenti”
– kezdte bejegyzését.

„Nem tudom, mikor tett először a medencébe, régen, valamikor az emlékeim előtt. A naponta ismétlődő események megmaradtak: a biciklizés az uszodába, a megunhatatlan edzések, a vacsora alatti beszélgetések és igen, alig vártam, hogy másnap legyen és kezdődjön minden újra. Akkor és most is úgy tűnt, minden egy véget nem érő kirándulás: kudarcok, próbatételek, sikerek. Észre sem vettem a kemény munkát, mert a derűt a következetességgel, a kitartást a játékkal kötötte össze.”

„Én keltem hajnalban, de hogy ez nem csak szenvedés volt – Neki köszönhetem. Én úsztam a hosszakat, de ez játék volt – Neki köszönhetem. Az érmeket az én nyakamba tették, de – ezeket Neki köszönhetem.”

„Minden versenyemet végignézte, a tanácsai pontosak és racionálisak voltak.”

„Még öt ugrás!” – mondta, mikor nem akartam kijönni a medencéből. Ötször úgy tűnt, hogy nem adja fel, erős volt. Nagyon szeretlek Papa, köszönök mindent, mindig velem leszel!” – zárta szavait.

Borítókép: Facebook.com/Katinka Hosszu

Videók