Gyerekek ússzák át hosszában a Balatont!

A Kis-Pingvinek csapata 77 és fél kilométeres úszásra vállalkozik.


Egyedülálló teljesítmény helyszíne lesz a Balaton. Július 8-án a Kis-Pingvin Úszó és Vizilabda Előkészítő 18 gyermeke, és 3 oktatója HOSSZÁBAN ússza át a tavat.

A 77 km hosszúságú táv teljesítésével a Végtaghiányos Gyermekek Alapítványának szeretnének egy tornateremre gyűjteni, valamint fel akarják hívni a figyelmet a természetes vizek megóvásának fontosságára. A Kis-Pingvin csapat tagjai már elkezdték a felkészülést erre az igazán embert próbáló feladatra és remélik, hogy sokan csatlakoznak akciójukhoz.

Fotó:Kis- Pingvin Úszó és Vízilabda Előkészítő facebook.com

Az átúszás kiemelt szakmai partnere a Magyar Paralimpiai Bizottság. Az átúszás fővédnöke Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó, nagykövetei többek között Cseh László úszó és Kiss Gergely vízilabdázó.

A Kis-Pingvinek nyilatkozata

Úszással a végtaghiányos gyerekekért, egy hossz Balatonnal
Az úszó és vízilabdás közösség az egyik legnagyobb sportközösség az országban. Lelkes edzők és győzni vágyó fiatalok, akiket összeköt a mindennapos munka és a víz szeretete.
Egyedülálló küldetés
A Kis-Pingvin úszóiskola oszlopos tagja Menczinger Melinda 2015-ben másodmagával már átúszta a Balatont. A cél ismét ez lenne, és ehhez sikerült megnyernie maga mellé testvérét, a volt vízilabda válogatott Menczinger Katát és edző társát Török Fannit. Ez az úszás azonban más lesz, mint az előző. Velük tart a Kis-Pingvin úszó és vízilabdázó gyerekek közül jó pár tanítvány. Az átúszást komoly felkészülés előzi meg, a gyerekek már január közepe óta nehezített edzést végeznek.
A cél
Az úszással szeretnék felhívni a figyelmet a mozgásukban korlátozott, vagy egyéb fogyatékkal élő gyermekek korlátozott sportolási lehetőségére. Az akció nem titkolt célja az, hogy a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány a támogatók segítségével kialakíthasson egy tornatermet az alapítvány székhelyén.
„A Balatont legyőzni, az embereket meggyőzni szeretnénk arról, hogy támogassák a mozgáskorlátozott gyermekek sportolását. A felkészülés során végig, az úszás alatt pedig kiemelten gyűjtünk a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány számára.”- mondta Menczinger Melinda a jótékonysági úszás szervezője.
 
Akik kiállnak a jó ügyért
A küldetést magukénak érző hírességek is beálltak a jó ügy mellé. Többek között Cseh László többszörös olimpiai dobogós-világbajnok úszó, Kiss Gergely-olimpiai bajnok vízilabdázó, Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Lotfi Begi dj-zenei producer és a fiatalabb korosztály kedvencei, Osbáth Márk és Osbáth Norbert azaz a Pamkutya, valamint Nagy Benedek "Beniipowa" influencer.
Kiemelt szakmai partner: Magyar Paralimpiai Bizottság, Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány
 
 
 

 

 
 
 
 

Videók