Drogbanda feje lett az egykori olimpiai érmes úszó

A rendőrség rajtaütött az egykori ausztrál pillangóspecialistán.


Kábítószer csempészet és terjesztés miatt letartoztatták az ausztrálok egykori olimpiai érmes úszóját, Scott Millert.

A 45 éves pillangóspecialistát - aki az 1996-os atlantai olimpián egy ezüst-, és egy bronzérmet nyert – Sydney egyik külvárosában rohanta le a rendőrség.

A hatóság egy 1,6 millió dollár értékű, gyertyákba rejtett kábítószer szállítmány után nyomozott, amikor kiderült valószínűleg az egykori sportoló a feje annak a drogbandának, akik Új-Dél-Walesbe szállítottak nagy mennyiségű metamfetamint.

 


Miller mellett egy 47 éves férfit is letartóztattak. Az ő nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, de azzal gyanúsítják, hogy ő lehetett az úszó tettestársa, aki segített a gyertyákba rejteni a kábítószert.

„Minden szempontból úgy néztek ki, mint a szokásos gyertyák. De nem voltak illatosítva, hanem a halál és a nyomorúság itatta át őket” – mondta John Watson nyomozó.

A 9News állítása szerint a nyomozók két kilogramm heroinnak hitt anyagot és 75 000 dollár készpénzt találtak Miller otthonában.

 

A rendőrség vizsgálatot indított egy feltételezett bűnszövetkezet ellen, amelyet állítólag a volt olimpikon vezetett. A két férfi ellen várhatóan hamarosan vádat emelnek.
 

Forrás: rt.com

Borítókép: GettyImages

Videók