Csak a műtét segíthetett a 100 méteres gyorsúszás olimpiai címvédőjén

Kyle Chalmers már át is esett a beavatkozáson.


Artroszkópos vállműtétet hajtottak végre Kyle Chalmersen, a férfi 100 méteres gyorsúszás olimpiai címvédőjén.

A 22 éves sportoló edzőjének tájékoztatása szerint Chalmers hosszabb ideje vállproblémákkal küzdött, korábban kortizoninjekciókkal és plazmaterápiával kezelték, de ezek nem hozták meg a remélt gyógyulást.

Peter Bishop azt is elmondta, hogy eddig a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások nehezítették Chalmers helyzetét, mert nem tudtak személyesen konzultálni azzal a sydneyi specialistával, aki végül elvégezte a beavatkozást. Az eljárás során az orvos nyálkatömlőt távolított el és kitisztította az úszó bal vállát.

"Az orvos kifejezetten örült, mert a vállban nem talált szerkezeti problémát, ez jó jel. Ha minden igaz, a felépülés csupán heteket és nem hónapokat vesz igénybe, úgyhogy az olimpiáig jók leszünk" - nyilatkozta csütörtökön a tréner.

Chalmers 2016-ban 18 évesen nyerte meg a klasszikus számot a riói játékokon és várhatóan Tokióban is az esélyesek között lesz. A tavalyi világbajnokságon a második helyen csapott célba a 100 gyors fináléjában, mindössze 12 századdal elmaradva az amerikai Caeleb Dresseltől.

Borítókép: Brett Hemmings/Getty Images

Videók