A nőiesség "koronája": megrendítő sorokat tett közzé a magyar úszó

Sokaknak nyújthat segítséget az őszinte vallomása.


Késely Ajna néhány napja megdöbbentő elhatározásra jutott, és gyönyörű, addig hátközépig érő haját, mindössze néhány centisre cserélte. Az úszó most közösségi oldalán osztotta meg hajvágása történetét, ami mindenki számára nagyon tanulságos lehet, míg az önmagukat kereső fiatal lányoknak kapaszkodót adhat saját maguk pozitív megítéléséhez.

Ajna mindössze 13 éves volt, amikor reflektorfénybe került. 2014-ben, az első felnőtt országos bajnokságán 2 arannyal, 2 ezüsttel és 1 bronzzal debütált. 4 évvel később pedig a nemzetközi köztudatba is berobbant, amikor a glasgow-i Eb-ről 2 ezüsttel és 1 bronzzal tért haza. A hazai rekordokat évről évre megdöntő lányban mégis volt valami bizonytalanság, valami, ami miatt úgy érezte nem tud mindenkinek megfelelni. Ahhoz, hogy ezt legyőzze, drasztikus lépésre szánta el magát. Gyönyörű hajkoronáját egy néhány centis frizurára cserélte.

Közösségi oldalán most őszintén beszámolt arról, min ment keresztül az elmúlt hónapokban, és miként tudott fellélegezni döntésének köszönhetően.

A nőiesség “koronája”: 

Nagyon sokan kérdeztétek miért vágtam le a hajamat? Hogy szánhattam magam ilyen súlyos lépésre? Most mindenre fény derül, talán írásom során bennem is több dolog fogalmazódik meg. Kezdjünk neki.

 

Voltam kisbaba, kislány, nagylány és szép lassan a felnőtt nővé cseperedtem. Mindeközben egy erős és karakteres világban éltem az életem, ahol mindig a legjobb tudásunk szerint, szilárdan kell cselekednünk. A női énemet férfias karakterként kellett megélnem, izmosnak, szívósnak, keménynek, erősnek kellett lennem. Amivel nincs baj, hisz az élsportolás és annak a világa ezzel jár. Mindig valamit valamiért elv működik több élethelyzetben is. Eljött a karantén, egy időre eltűnt az úszás az életemből és más célok után kutattam.

"Tükörbe néztem és bár büszkén éreztem magamat, de szeretve nem néztem magamra. Egy színtelen lényt láttam, aki helyet próbál foglalni a sportolói élet világán kívül."

Bár számos elképzelésem volt, mi tesz minket igazi nővé. A körmöm, a ruházatom, a sminkem, a pózolások a közösségi felületen vagy esetleg a hajam megszerkesztett csillogása a képeken, ami már alapból idősebbnek látszik, mint én magam. Ezekkel a feltételezésekkel, amiket gyakorlatban is véghez vittem, realizálnom kellett semmivel nem tett engem többé és kevesebbé. 

"Rájöttem az elengedés, testem elfogadása, a szép mosoly, az önzetlen segítség és olykor az enyhe gyengeség, ami fontos szerepet játszik életünkben. Ezekkel leszünk többek, valódibbak és szeretetteljesebbek." 

Hajam ordibált: “Engedj el és megmutatom Neked, nő maradsz, sportoló maradsz és egyedivé válsz a saját kis világodban. Tetteid segítőkészek lesznek magad és mindenki felé. Bátorságodat pajzsként viseled majd, amivel másokat is táplálhatsz. Szeresd úgy magadat ahogy vagy és mások is szeretettel fognak rád nézni. Mutasd ki gyengeségedet, mert családra lelsz és segítő kezekre. Engedj el, mert lelked, ki szeret és örökre melletted lesz.

"Hajtincsről hajtincsre haladtam az elfogadás felé a végeredmény pedig lenyűgözött. Olyan volt mintha csupaszon láttam volna magamat! Tisztán, meztelenül, önmagamat láttam viszont vissza."

Mert nőiességünket is tetteink határozzák meg. Csak el kell hinned: “Te egy erős, magabiztos, jellegzetes Nő vagy.” IGEN EZ NEKED SZÓL! NEKTEK SZÓL! - írta posztjában.
 

A nőiesség "koronája" Nagyon sokan kérdeztétek miért vágtam le a hajamat? Hogy szánhattam magam ilyen súlyos lépésre? Most mindenre fény derül, talán írásom során bennem is több dolog fogalmazódik meg. Kezdjünk neki. Voltam kisbaba, kislány, nagylány és szép lassan a felnőtt nővé cseperedtem. Mindeközben egy erős és karakteres világban éltem az életem, ahol mindig a legjobb tudásunk szerint, szilárdan kell cselekednünk. A női énemet férfias karakterként kellett megélnem, izmosnak, szívósnak, keménynek, erősnek kellett lennem. Amivel nincs baj, hisz az élsportolás és annak a világa ezzel jár. Mindig valamit valamiért elv működik több élethelyzetben is. Eljött a karantén, egy időre eltűnt az úszás az életemből és más célok után kutattam. Tükörbe néztem és bár büszkén éreztem magamat, de szeretve nem néztem magamra. Egy színtelen lényt láttam, aki helyet próbál foglalni a sportolói élet világán kívül. Bár számos elképzelésem volt, mi tesz minket igazi nővé. A körmöm, a ruházatom, a sminkem, a pózolások a közösségi felületen vagy esetleg a hajam megszerkesztett csillogása a képeken, ami már alapból idősebbnek látszik, mint én magam. Ezekkel a feltételezésekkel, amiket gyakorlatban is véghez vittem, realizálnom kellett semmivel nem tett engem többé és kevesebbé. Rájöttem az elengedés, testem elfogadása, a szép mosoly, az önzetlen segítség és olykor az enyhe gyengeség, ami fontos szerepet játszik életünkben. Ezekkel leszünk többek, valódibbak és szeretetteljesebbek. Hajam ordibált: "Engedj el és megmutatom Neked, nő maradsz, sportoló maradsz és egyedivé válsz a saját kis világodban. Tetteid segítőkészek lesznek magad és mindenki felé. Bátorságodat pajzsként viseled majd, amivel másokat is táplálhatsz. Szeresd úgy magadat ahogy vagy és mások is szeretettel fognak rád nézni. Mutasd ki gyengeségedet, mert családra lelsz és segítő kezekre. Engedj el, mert lelked, ki szeret és örökre melletted lesz." Folytatása a történetnek a következő kép alatt....

2,826 Likes, 26 Comments - A J N A (@keselyajna) on Instagram: "A nőiesség "koronája" Nagyon sokan kérdeztétek miért vágtam le a hajamat? Hogy szánhattam..."


Borítókép: Instagram.com/késelyajna

Videók