Nemzetközi labdarúgás

Újabb rekordigazolásra készül a Bayern München

Újabb személyi változások jönnek a Bayern Münchennél. A hírek szerint a bajoroknak mélyebben a zsebükbe kell majd nyúlniuk, hogy megerősítsék a csapatukat.

Egyre több jel utal arra, hogy Alphonso Davies hamarosan búcsút int az Allianz Arénának. A balhátvéd a Real Madridba tart, a két fél elvileg már meg is állapodott. A Bayern fel akar készülni Davies valószínű távozására. Az újságírók már korábban arról számoltak be, hogy Theo Hernandez lenne az utódja Münchenben.

Pietro Mazzarra a MilanNews.it-től arról írt, hogy a milánóiak készek eladni a baloldali védőt, körülbelül százmillió euróért. Hozzátették ugyanakkor, hogy a Milan szeretné meghosszabbítani a franciával kötött szerződését, hogy javítsa tárgyalási pozícióját. A jelenlegi kontraktus 2026 nyaráig érvényes. Ennek értelmében a védő szezononként nettó 4 millió eurót keres.

Theo Hernandez ebben a szezonban is a Milan húzóembere. A francia válogatott 33 mérkőzésen lépett pályára, négy gólt és kilenc asszisztot szerzett.

Ha a Bayern 100 millió eurót fizetne érte, az megdöntené az átigazolási rekordot, csak a védőket figyelembe véve. Eddig a történelem legdrágább védője továbbra is Josko Gvardiol. Tavaly augusztusban a Manchester City 90 millió eurót fizetett a horvátért.

Borítókép: Imago