Nemzetközi labdarúgás

„Úgy kezelem a válogatottat, mintha a klubomban játszanék!”

Az egy hónappal ezelőtt 22. születésnapját ünneplő bologna-játékos mindössze harmadik alkalommal ölthette magára az olasz címeres mezt, s tette mindezt egy Európa-bajnokság nyitó csoportkörében, egy kötelezően megnyerendő találkozón. A produkciójára nem lehetett panasz szombat este, így könnyen értékelhetett és elemezhetett pozitívan, illetve beszélhetett saját helyzetéről is.

„Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a kezdőrúgás után gólt kaptunk, de eszünkbe sem jutott, hogy esetleg kikaphatunk, ez kellett a győzelemhez” – vélekedett a Sky Sport Italia riporterének a belső védő – „Ami engem illett, azért tudok higgadt és magabiztos maradni, mert úgy kezelem a válogatottat, mintha a klubomban kellene fellépnem. Igyekszem kizárni az extra felhajtást, csak a pozitívumokra koncentrálok, nem olvasok kritikákat, csak a közeli családtagokkal és barátokkal értekezem, akik vagy itt vannak ,vagy otthonról követik a tornát. Azt hiszem, ma jól ment a játék.” 

Olyannyira megy a játék Caliafiorinak, hogy a hírek szerint már a jövője is elrendeződött: a Juventus és a játékos már mindenben megállapodott egymással, és egyes források tudni vélik, hogy a játékos kiadta a Bologna illetékeseinek, hogy csak és kizárólag a Juventushoz hajlandó eligazolni, mással ne is tárgyaljanak.

Bátorság nélkül, nincs győzelem, szokták mondani, márpedig abból a jelek szerit nincs hiány a fiatal védőnél. Szükség is lesz rá majd csütörtökön mondjuk, amikor Caliafiroiék a spanyolokkal találkoznak.  
 

(Fotó: Matt McNulty – UEFA/UEFA via Getty Images)