Kézilabda

További három évig Budapesten lesz a négyes döntő

A legrangosabb európai kupasorozat végjátékát tíz éve rendezik négyes döntős formátumban – vagyis az idei a tizedik torna -, 2021-ig a Papp László Budapest Sportaréna volt a helyszín, 2022 óta pedig az MVM Dome-ban lépnek pályára a csapatok.

"Újabb jelentős sportdiplomáciai siker, hogy az EHF ismét bizalmat szavazott Magyarországnak és a jövőben is Budapesten köszönthetjük a kontinens legjobb női kézilabdacsapatait! Ezek az eredmények mind megerősítenek bennünket abban, hogy a sportirányítás részéről érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk a sportdiplomáciánk erősítésére" – kommentálta a szerződéshosszabbítást Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár.

"A magyar sportirányításban ugyancsak fontos célunk, hogy minden Magyarországon megrendezett nemzetközi sportesemény hosszú távon is pozitív hatással legyen a hazai sportéletre. Ezért is örülök, hogy a tavaly elindított Sportoló Nemzet Programunkban résztvevők idén kedvezményesen vásárolhattak jegyet az eseményre, hiszen így még többen élhetik át a helyszínen az egyedülálló hangulatot" – fogalmazott. Schmidt hozzáfűzte, reményei szerint a világklasszis sportolók teljesítményét látva sokan kapnak majd kedvet arra, hogy a sportoljanak.

Az NRÜ sajtóközleményében hozzátette, reményeik szerint – ahogy az elmúlt években, úgy idén és a továbbiakban is – a sportolók és a szurkolók is elégedettek lesznek a szervezéssel és felejthetetlen élményekkel gazdagodnak majd a magyar fővárosban.

Michael Wiederer, az EHF elnöke a pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ezt a fejleményt – a hosszabbítást – nagyon fontos lépésnek tartják a női klubkézilabda továbbfejlesztése szempontjából.

"Ez a tizedik négyes döntő, és elképesztő fejlődést figyelhettünk meg az elmúlt években, egyrészt a szervezést, másrészt magát a sporteseményt illetően. Az MKSZ nagyon jó munkát végzett, kiváló teljesítményt nyújtott, és az EHF-fel együttműködve nagyon magas színvonalú rendezvénynek ad otthont" – hangsúlyozta.

Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke közölte, nagy öröm számukra, hogy továbbra is bizalmat kaptak.

"Korábban már többször elmondtam, mennyire fontos az MKSZ számára, hogy megtartsa a rendezvényeit, amelyek olyan színvonalat képviselnek, ami a magyar kézilabdát előreviszi. Szövetségünk már a kezdetekkor szorgalmazta, hogy a férfi BL-végjátékához hasonlóan a nőknél is olyan esemény legyen a szezon végén, ami méltó ahhoz, hogy a legjobb csapatok úgy szerepeljenek és olyan helyen szerepeljenek, ami a legjobb a kézilabdának" – magyarázta.

Hozzátette, aki kilátogat az MVM Dome-ba, az láthatja, hogy elitrendezvényt tudnak szervezni egy elit helyen. Hangsúlyozta, sűrű tavasz után van a magyar kézilabda, és ez az esemény méltó lezárása lesz az idénynek.

Az idei négyes döntő szombati elődöntőjében 15 órától a dán Team Esbjerg az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC-val, míg 18 órától a francia Metz HB a német SG BBM Bietigheimmel mérkőzik a vasárnapi fináléba jutásért

(Borítókép: eurohandball.com)