Forma-1 / Motorsport

Toto Wolff még mindig dühös a 2021-es szezonzáró miatt

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, hogy "személyes düh" hajtja, hogy Lewis Hamiltonnak segítsen a nyolcadik Forma-1-es világbajnoki címét megnyerni.

A 2021-es, világbajnoki címről döntő Abu-Dhabi Nagydíj eléggé ellentmondásos véget ért, miután Max Verstappen az utolsó körben „happolta el” a címet Lewis Hamiltontól, miután Michael Masi versenyigazgató helytelenül alkalmazta a biztonsági autó szabályait.

Wolff előbb rögtön a rádióban tiltakozott Masinál, hogy ez "egyáltalán nem volt helyes döntés", később pedig a Mercedes hivatalos óvást nyújtott be a döntés ellen, bár ezt később visszavonták.

Wolff: Nem úgy érzem, mintha két évvel ezelőtt lett volna…

Azóta Wolffot az hajtja, hogy segítsen Hamiltonnak megszerezni a nyolcadik VB címet.

"Egy olyan mókuskerékben élünk, ahol olyan gyorsan telik az idő, hogy nem is érezzük, hogy két év telt el" – mondta Wolff a PA-nak.

"Láthatod, hogy milyen gyorsan változik a rangsor. Nyolc konstruktőri bajnokságot nyertünk zsinórban, és már két éve csak a Red Bull viheti haza a trófeát. De előre kell tekintenünk, tanulnunk kell a múltból, és most az a cél, hogy Lewis ismét nyerjen.”

"Van bennem egy személyes harag és hajtás, hogy megszerezze a nyolcadik világbajnoki címét, mert akkor ott két éve meg kellett volna szereznie.”

"Csapatfőnökként fontos, hogy mindkét pilótával szemben tisztességes és nyílt legyek. De van egy nagy részünk, amely mindig is részese akar lenni ennek a történetnek, hogy 2021-et kijavítsuk és nyerjünk” – zárta gondolatait Wolff.

A Mercedes csapata a hétvégi szezonzárón Abu-Dhabiban még a Ferrarival fognak megküzdeni a konstruktőri világbajnokság második helyéért.

Borítókép: Edmund So/Eurasia Sport Images/Getty Images