Forma-1 / Motorsport

Toto Wolff közösen döntene ezekről a szabályokról a Forma-1-ben

Rendhagyóra sikeredett az Ausztrál Nagydíj, ami abból a szempontból mindenképp örömteli lehet a német istállónak, hogy Lewis Hamilton újra dobogón végzett. Toto Wolff a három versenymegszakítás kapcsán arra kíváncsi, mi alapján döntöttek ezek mellett.

„Egyik piros zászlót sem láttuk jönni. Szerintem az állórajtok szórakoztatóak az élvezhetőségi faktor szempontjából” – mondta az F1I cikkében.

„Meg kell értenünk, mi vezet a piros zászlókhoz, és mi alapján jön be csak a biztonsági autó, vagy döntenek a virtuális lassítás mellett? Az ominózus helyzetekben szerintem ti is hasonló kérdéseket tettetek fel.”

„Elfogadom bármelyik döntést, de tudnunk kell a körülményeiket, miért mellettük voksolnak, hogy kicsit felkészülhessünk rájuk.”

„Döntsük el együtt, közösen mi piros zászló, mi virtuális és rendes biztonsági autós helyzet.”

Az egyik ilyen döntés elszenvedője épp George Russell volt, de Wolff szerint a legjobb döntést hozták, csak épp azt nem tudták, hogy a brit bokszkiállását követően egyből megszakítják a versenyt, amivel az élről a hetedik helyre zuhant vissza, míg később motorhiba miatt a versenyt is fel kellett adnia.

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365