Küzdősportok

„Tönkretette a terveinket” – Hearn reagált Wilder Parker elleni sokkoló vereségére

Eddie Hearnnek igaza lett, amikor Joseph Parker győzelmet jósolt Deontay Wilder ellen még a mérkőzés előtt.

A páros szombat este összecsapott, és Parker remekül bokszolt, hogy elkerülje Wilder potenciálisan meccs végét jelentő jobbkezét, és egyhangú pontozással győzzön. Az előzetes várakozások szerint Wilder a következő mérkőzésen Anthony Joshua ellen lépett volna szorítóba, de úgy tűnik, ez már nem így van.

Az eredményre reagálva Hearn így nyilatkozott.

„Már a meccs előtt is mondtam, hogy nem tartom őt jónak. Wildernek fogalma sem volt, mi történik. Minden menetet elveszített. Felemelte a kezét és azt mondta a bíróknak, hogy ő nyert, de nem volt igaza. Ez a valóság. Ez volt a legegyoldalúbb nehézsúlyú mérkőzés, amit valaha láttam. Tönkretette a terveinket."

Később az este folyamán a Hearn által promotált Joshua nyert Otto Wallin ellen, és most ki kell találniuk, hogy mi legyen a következő lépés, mivel Wilder úgy tűnik, hogy lekerült az asztalról. Ezzel együtt Joshua úgy gondolja, hogy egy Wilder elleni meccs még mindig megtörténhet, hiszen amikor megkérdezték tőle, hogy látta-e a "Bronzbombázó" vereségét, így fogalmazott.

„Nem néztem, csak magamra koncentráltam az egész bokszhéten. Tudtam, hogy mennyire fontos számomra ez a meccs. Hallottam, hogy Deontay vesztett, na és? Vissza fog térni. Mindent, amit Deontay mondott rólam, most széttéphetném, de én inkább várok, és remélem, hogy visszatér. Bármit megtehet, csak nem szabad feladni, ha akar, visszajön és újra bokszol.”

Közben Hearn felvázolta AJ következő mérkőzésére vonatkozó lehetőségeket.

„Háromszoros nehézsúlyú világbajnok akar lenni. Hatalmas év következik számára. Nehéz döntés volt a bajnoki cím és Deontay Wilder között, de ez a vereség talán egy áldás és Filip Hrgovic lesz a következő a világbajnoki övért.”

Borítókép: Richard Pelham/Getty Images