Nemzetközi labdarúgás

Toni Kroos: „Modriccal nem ugyanúgy gondolkodunk a jövőről…”

 Kroos a sajtótájékoztatón egyetlen kérdéstől sem zárkózott el, pedig szinte mindegyik a jövőjéről szólt. A német mosolygott és őszintén beszélt, anélkül, hogy akár egy pillanatra is kellemetlenül érezte volna magát.

Nem oszlatta el senki kételyeit, mert még ő sem képes elvonatkoztatni tőlük: "Mindig az igazat mondom, de egyszerűen nem tudom, mit hoz a jövő…" – vallotta be a német közel száz újságíró előtt, akik a szurkolókhoz hasonlóan nem értik, hogy egy ilyen szintű játékos a visszavonulást fontolgatja. "Azt hittem, hogy 32 éves koromnál tovább nem fogok játszani, szóval nincs azzal semmi gond, hogy ilyenek járnak a fejemben.” – erősködött a német.

Egy német újságíró a Real Madrid mellett Toni Kroos válogatottba való visszatérésére is rákérdezett: "Ezek az összes problémámat egy kérdésbe sűrítetted! Még egyikről sem döntöttem… Szeretném nagyon magas szinten befejezni a pályafutásomat. Ugyanaz vagyok, mint egy évvel ezelőtt. Majd meglátjuk, szeretném meghozni a helyes döntést. A válogatott egy lehetőség, de még nem döntöttem el semmit.”

Kroos elmondása szerint két dologban biztos: abban, hogy nem tér vissza a Bayernhez, és abban, hogy az ő esete nem olyan, mint Modricé.

"Két különböző esetről van szó. Másképp gondolkodunk a jövőről. Ez az ő döntése vagy a klubé, nem tudom. Az pedig mindig hízelgő, hogy a Bayern akar téged, de nem fog megtörténni.”

A német beszélt a Real Madrid BL-esélyeiről is, ahol elmondta, bármi megtörténhet, így minden meccsen teljes koncentrációra lesz szükségük, ha a sorozat végéig akarnak menetelni.

Fotó:  Jan Woitas/picture alliance via Getty Images