Nemzetközi labdarúgás

Több csont is eltört Varga arcában

Varga Barnabás a skótok elleni mérkőzés 69. percében ütközött Angus Gunnal, majd eszméletlenül esett a földre. A stabilizálását követően hordágyon hagyta el a pályát, később pedig az egyik stuttgarti kórházba szállították.

Az MLSZ hétfő hajnalban hivatalos oldalán közölte az első diagnózist:

„Varga Barnabás arcában több csont is eltört a mérkőzésen történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár a Ferencváros csatárára. Az éjszakát kórházban tölti Stuttgartban. Az egész csapat szorít érte!” – áll a közleményben.

— MLSZ (@MLSZhivatalos) June 23, 2024

Marco Rossi szerint is műteni kell a válogatott első számú támadóját, és amennyiben a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, Varga nem folytathatja az Európa-bajnokságot.

"Zavaros helyzet volt az ütközés, a videobíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával. Eltört az arccsontja" – idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája. "Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá".

A Sport365 is mielőbbi felépülést kíván Varga Barnabásnak!

(Borítókép: Image Photo Agency/Getty Images)