Nemzetközi labdarúgás

Thiago Motta lesz a Juventus edzője 2027-ig

Ha már heteig húzták a bejelentést, akkor legalább megadták a módját a Juventusnál, ahol egy meglehetősen hangulatos videóban jelentették be, hogy Thiago Motta lett a csapat új vezetőedzője. Azok után, hogy a most lezárult szezonban a Bolognát a Bajnokok Ligája-csoportkörébe vezette.

Thiago Motta 2027 júniusáig írt alá szerződést, szezononként 3,5 millió eurót keres majd, plusz 5 millió euró lehet a bónusza megfelelő szereplés esetén.

„Nagyon boldog vagyok, hogy új fejezetet kezdhetek egy olyan nagyszerű klub élén, mint a Juventus. Köszönetet mondok a tulajdonosoknak és a vezetőségnek, akik biztosak lehetnek abban a törekvésemben, hogy magasan lobogva tartsam a Juventus zászlaját, és a szurkolók kedvében járjak” – mondta a tréner a klub hivatalos honlapján.

Az olasz-brazil trénernek ebben a hónapban járt le a szerződése a Bolognával, és úgy döntött, hogy új kihívásokat keres Torinóban.

Motta augusztusban tölti be a 42. életévét, és teljes vezetőedzői pályafutását Olaszországban töltötte. 2019 októberében Genoában lett először tréner, majd a Speziánál és a Bolognánál dolgozott.

Most pedig a Juventusnál kellene elérnie hasonlóan nagy kiugrást, mint tette azt az előző állomáshelyén.

(Borítókép: futball-italia)