Kép forrása: Michael Regan - UEFA/UEFA via Getty Images)

Hosszas gondolkodás után visszavonul Thiago, a Barcelona, a Bayern és a Liverpool korábbi labdarúgója, jelenti Fabrizio Romano.

Thiago 33 éves korában abbahagyja profi pályafutását.

A középpályás – többek között – kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres német- és négyszeres spanyol bajnokként fejezi be.

„Thiago futball iránti szeretete és szenvedélye nem hagy alább, készen áll az új kezdetre.” – írta X-posztjában az olasz újságíró.

A Brazíliával 1994-ben világbajnok Mazinho fia a La Masián kezdte pályafutását. 2009 és 2013 között 101 mérkőzésen lépett pályára a Barcelonaban, majd követte Pep Guardiolat a Bayern Münchenbe.

A bajoroknál töltött időszakában a világ egyik legjobb középpályása volt, 2020-ban váltott a Liverpool hívószavára.

A középpályás szerződése június végén járt le az angol együttesnél, ezután pedig több csapat is megkörnyékezte a folytatásról. Leginkább az előző szezon spanyol meglepetéscsapata, a Girona szerette volna soraiban tudni, a spanyol viszont hajthatatlannak bizonyult.

Thiago már előző klubjában, a Liverpoolban sem szerepelt sokat folyamatos sérülései miatt, így elérkezettnek látta az időt a stoplis szögre akasztására.

Az elmúlt hetekben szóba hozták a Barcelona csapatával, de nem, mint játékos, hanem Hansi Flick egyik segítőjeként. Erre a mai nappal még nagyobb lett az esély.