Novak Djokovic: ez volt a legnehezebb torna egész karrierem során

A szerb legenda az érzéseiről mesélt a történelmi sikere után.


Örömét és büszkeségét fejezte ki párizsi diadala után Novak Djokovic, aki Casaper Ruud-ot legyőzve harmadik Roland Garros győzelmét könyvelhette el, összességében pedig 23. Grand Slam trófeáját gyűjtötte be.

„Komolyan, a Grand Slam az Grand Slam. A négy legnagyobb torna, ami a sportágunk történelmében minden játékos számára egy álom, hogy legalább egyszer diadalmaskodni tudjon rajtuk. Szerencsésnek érzem magam, amiért életem során 23-szor győzhettem. Ez egy hihetetlen, elképesztő érzés.”

Azzal kapcsolatban, hogy az ominózus szám egyben lépéselőny Nadallal szemben is, aki nemrég arról beszélt, hogy elképzelhető, felhagy a profi tenisszel jövőre.

„Nem véletlen, hogy megnyertem a 23. Grand Slam címet Párizsban, mert ez volt a legnehezebb torna egész karrierem során, ahol sikert arattam. Sok oka van ennek, pályán és azon kívül is. És azt is el kell mondanom, hogy nagyon büszke és boldog vagyok, amiért itt lehetek egy ilyen különleges helyszínen.”

A sportág egyik legnagyobb alakja minden bizonnyal most a feltöltődésre fordítja figyelmét, majd azt követően Winbledonban láthatjuk újra.

Borítókép: Getty Images Europe /  Andy Cheung

 

Videók