Medvegyev azzal vádolja a Roland Garros-t, hogy előnyt adnak Alcaraznak és Tsitsipasnak

Az orosz már az első körben kizúgott a francia teniszbajnokságról.


 

A tornának világranglista-másodikként nekivágó Danyil Medvegyev hatalmas meglepetésre már az első körben búcsúzott a Roland Garrostól, egy öttszettes meccsen a 172. Seyboth Wild ellen.

 

Az orosz a kiesést követően felhozta, hogy a tornán használt labdák valamivel nehezebbek, mint a megszokott, ezzel pedig az olyan erős ütésekkel operáló játékosoknak kedveznek, mint Alcaraz vagy Tsitsipas.

Medvegyev ezen felül megemlítette, hogy váratlanul erős széllel kellett megküzdenie a mérkőzése során, amihez a korábbi években nem volt része.

„Nagyon erős volt a szél... Nem emlékszem erre az előző évekből, de ez van. Nem volt könnyű, de ez a játék része.” – mondta az orosz.

„Igen, a nehéz labdákhoz és a szélhez együttesen nehéz volt alkalmazkodni. Véleményem szerint azok a játékosok, akiknek olyan csuklójátékuk van, mint Alcaraz vagy Tsitsipas, nagy előnyt szerezhetnek ezzel. Könnyebben tudnak olyan erős labdákkal játszani, ami nekik a specialitásuk, nekem viszont nem.”

Medvegyev elmondta, a kiesés miatt több ideje van készülni a füves szezonra és Wimbledonra, ahol 2021 után ismét pályára léphet (tavaly az orosz-ukrán konfliktus miatt ki lett tiltva a tornáról).

Fotó: getty images /  Christian Liewig - Corbis

 

Videók