Roland Garros - Bondár nyolcaddöntős párosban, Babos búcsúzott

Bondár Anna szombaton sikerrel vette a második fordulót női párosban a francia nyílt teniszbajnokságon.


A magyar játékos és a belga Greet Minnen kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a hetedikként rangsorolt japán Aojama Suko, Sibahara Ema duóval, utána viszont brékelőnybe került, majd 5:3-nál fogadóként két játszmalabdát kihasználatlanul hagyott. Ezt követően a riválisnak volt két labdája az egyenlítéshez, azonban Bondárék ezt nem engedték, majd az ötödik szettlabdából már sikerült előnybe kerülniük.

A folytatásban a magyar érdekeltségű páros azonnal elvette ellenfele adogatását, 5:2-nél pedig már dupla brékelőnybe került. Azonban adogatóként elsőre egy mérkőzéslabda ellenére nem sikerült lezárni a találkozót, de másodjára 5:4-nél a harmadik meccslabdát értékesítve már igen. A találkozó 102 percig tartott.


A nyolcaddöntőben a 12. helyen kiemelt Asia Muhammad, Giuliana Olmos amerikai-mexikói páros lesz Bondárék ellenfele.

Eredmény:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Aojama Suko, Sibahara Ema (japán, 7.) 6:4, 6:4

Borítókép: Jose Manuel Alvarez/Getty Images

 

Frissítés: Babos Tímia búcsúzott párosban

A magyar játékos és a kazah Anna Danyilina kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a 14. helyen kiemelt tajvani Latisa Csan, Hao-Csing Csan duóval, utána brékelőnybe került, de a rivális azonnal javítani tudott fogadóként. Baboséknak később további négy bréklehetősége volt, de egyikkel sem éltek, így az első játszmáról rövidítés döntött, melyben az ázsiai páros bizonyult jobbnak.
A folytatásban 1:1-nél a magyar érdekeltségű duó veszítette el az adogató játékát, majd 5:3-nál ez újra megtörtént, így a tajvaniak 97 perces csatában jutottak tovább.

Videók