Piros is nyert, 2-0-ra vezetnek a magyarok Keszthelyen

Marozsán Fábián sikere után Piros Zsombor megnyerte a második egyest pénteken, így az első nap végén a magyarok 2-0-ra vezetnek Törökország ellen a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján.


 Az 1-0-ra álló párharc folytatásában Piros (109.) Cem Ilkellel (216.) szállt szembe, pályafutása során másodszor. Tavaly szeptemberben Tel-Avivban a 28 éves rivális nyert, aki egyéni meccseken 10/14-es győzelmi mérlegnél tartott a DK-ban. A 23 éves magyar ugyanakkor 6/4-es mutatóval büszkélkedhetett.

A Balaton-parti csatában öt gémet kellett várni az első brékig, ekkor az isztambuli teniszező a hálóba vágott egy könnyű fonákot. Ilkel - aki a hírek szerint évek óta nem versenyzett salakon - trikót cserélt, de ez sem segített, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így a budapesti játékos 36 perc elteltével már szettelőnyben volt.

A második felvonás szinte lemásolta az elsőt, Piros ebben is 3:2-nél vette el az egyre tanácstalanabb török szerváját, aki fehér trikóját visszacserélte pirosra, de így sem tudott visszabrékelni. A kissé egyoldalú meccs 1 óra 15 percig tartott.

"Mindkét szett nehezen indult, az ellenfelem jól szervált, én jobbára a szettek végén éreztem komfortosabban magam a pályán" - mondta a magyar teniszező a találkozó után. "Más egy mérkőzés dinamikája, amikor én vagyok az esélyes, néha nehezebben jönnek a pontok. Ami a holnapi folytatást illeti, bízom benne, hogy Fábiék behúzzák a párost, és nekem már nem kell pályára lépnem, olyannyira, hogy szerintem papucsban jövök ki a párost megnézni".

Szombat 11 órakor a páros meccsel folytatódik az osztályozó, ekkor Marozsán Fábián és Valkusz Máté csap össze Ergi Kirkinnel és Sarp Agabigunnal, majd a tervek szerint egy vagy két egyes találkozóra kerül sor a pénteki meccsek fordított párosításában.

Eredmény:
Magyarország-Törökország 2-0 - állás az első nap után
-----------------------------------------------------
Piros Zsombor-Cem Ilkel 6:2, 6:3
korábban:
Marozsán Fábián-Altug Celikbilek 7:5, 6:2

szombat 11.00:
Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Ergi Kirkin, Sarp Agabigun
Marozsán Fábián-Cem Ilkel
Piros Zsombor-Altug Celikbilek

Fotó: Andy Cheung/Getty Images

Videók