Gálfi Dalma ismét szetthátrányból fordított és jutott tovább

Német ellenfelet győzött le, orosz rivális vár a magyar teniszezőre.


A füves pályás Grand Slam-torna első körében a világranglista 126. helyezettje 6:7, 6:2, 6:2-ra verte csütörtökön a 45. cseh Linda Noskovát.

A londoni esőzések és az összetorlódott program miatt ezúttal nem jutott pihenőnap a balatonfüredi sportolónak, pénteken már a német Jule Niemeierrel szállt szembe. A dortmundi ellenfél tavaly a negyeddöntőig menetelt Wimbledonban, és állt a 61. helyen is, jelenleg viszont csak a 103. a WTA-rangsorban.

Eddigi egyetlen összecsapásukat a 23 éves Niemeier nyerte meg 2021-ben, egy kisebb prágai versenyen.

A második csata remekül indult Gálfi számára, 4:2-re elhúzott, ám innentől a német akarata érvényesült, aki sorozatban négy gémmel hozta a nyitószettet. A folytatásban a 24 éves magyar stabilizálta az adogatásait, ám amikor 3:3-nál egy rövidebb labda felé szaladt a hálóhoz, a bal lába megbicsaklott, és fájdalmas arccal a földön maradt. Hosszas ápolás következett, tapaszok kerültek a fájó térdre, de folytatódott a meccs, és 5:4-nél a magyar teniszező fogadóként szettlabdát szalasztott el, ami 6:5-nél megismétlődött. A játszmát lezáró rövidítésben Niemeier 5-3-ra vezetett, de innentől már csak a bátran ütő Gálfi nyert pontot.

Az utolsó felvonás előtt még nagyobb kötés került a magyar játékos lábára, ám ez nem zavarta meg abban, hogy elvegye a német szerváját, majd 3:1-nél is brékelte őt, és nemsokára 5:1 állt az eredményjelzőn. Innen már nem volt visszaút a fejben elfáradó Niemeier számára, a találkozó 2 óra 25 percig tartott.

Gálfi következő ellenfele a 21. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrova lesz.

Eredmények:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
------------------------------------------
Gálfi Dalma-Jule Niemeier (német) 4:6, 7:6 (7-5), 6:1

Borítókép: Julian Finney/Getty Images

Videók