Billie Jean King Kupa - Bondár ismét kikapott, vezetnek a belgák

Bondár Anna szettelőnyről kikapott Greet Minnentől a Belgium-Magyarország párharc vasárnapi első mérkőzésén a tenisz Billie Jean King Kupa rájátszásában, így a házigazdák 2-1-re vezetnek Charleroi-ban.


Szombaton a csata Gálfi Dalma bravúros diadalával indult Minnen ellen, majd a világranglistán 114. Bondár két szettben kikapott Yanina Wickmayertől, így 1-1-gyel zárult a nyitónap.

Vasárnap a korábbihoz képest fordított felállásban kerül sor két egyes meccsre, így elsőként Bondárt és Minnent szólították pályára. Eddig egyszer találkoztak, tavaly a madridi salakos versenyen a magyar játékos könnyedén nyert. Ettől függetlenül igencsak ismerték egymást, mivel gyakori páros partnerek, az idei Roland Garroson egymás oldalán jutottak el a negyeddöntőig.

A belgiumi összecsapáson - amelyet a szombatiakhoz hasonlóan gyér érdeklődés kísért a Dome de Charleroi-ban - az első hét gémben mindketten magabiztosan hozták az adogatásaikat. Ekkor azonban a 26 éves magyar kihasználta a meccs első bréklabdáját, majd egy ásszal lezárta a szettet.

A folytatásban Minnen és Bondár is brékelt, majd a Hajdúszoboszló SE sportolójánál kisebb hullámvölgy következett és 4:3-nál ismét elbukta a szerváját. A hazai kedvenc kihasználta előnyét, és 1 óra 12 perc elteltével kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Bondárnak rendre bréklabdákat kellett hárítania, de a nyolcadikat 3:3-nál már nem sikerült neki. Minnen azonban nem sokáig örülhetett előnyének, mert egy 13 labdamenetes gémben a magyar éljátékos visszabrékelt, csakhogy ezt követően ismét elvesztette az adogatását. Az ellenfél ekkor már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, Bondár pedig 2 óra 18 perc után a második meccsét is elvesztette a párharcban, amelyben immár a belgák vezetnek, és már csak egy sikerre vannak a továbbjutástól.

"Jobban ment a játék, mint tegnap, de a második szettben elég balszerencsésen elment a szervagémem"
- értékelt Bondár a szövetség közösségi oldalán. "A döntő szettben bosszantó és frusztráló volt, amikor 2:3 semmi-harmincnál egy videón visszanézett és vonalra ütött fonákom után már nem lett volna esélye visszaütni a labdát, de semmi-negyven helyett újrajátszottuk a labdamenetet. Teljesen máshogy alakulhatott volna a meccs."

A magyar játékos elmondta, most háromhetes dél-amerikai salakos túrára indul annak érdekében, hogy a ranglistás helyezésével ott legyen a januári Australian Open főtábláján.

A folytatásban Gálfi Dalma következik Yanina Wickmayer ellen, végül a páros találkozóra Babos Tímeát (177.) és Stollár Fannyt (263.) nevezte Palágyi Miklós kapitány.

A kemény pályán sorra kerülő találkozó a 2024-es világdöntő selejtezőjébe kerülésért zajlik.

Borítókép: Horvath Tamas/Getty Images

 

Videók