Baboséknak sikerült, Valkusznak nem

Felemás magyar rajt a Roland Garros selejtezőjében


A magyar hölgyek sikerrel vették a Roland Garros selejtezőjének első fordulóját, miután Gálfi Dalma győzelme után Babos Tímea is sikerrel járt a párizsi kvalifikáció nyitó körében. 

A világranglistán jelen pillanatban csak 208. álló Babos a nála 40 hellyel előrébb rangsorolt spanyol Parrizas-Diaz ellen győzött másfél óra alatt két 6:4-es szettben. Vagyis ha nem is könnyen, de felülkerekedett a riválisán és szerdán folytathatja. 

Ezzel négyből kettő a mérlege a magyar teniszezőnőknek. hiszen Bondár Anna és Udvardy Panna kedden kezdi meg remélhetően hosszú menetelését a salakos Grand Slamen.

A hétfőn érdekelt magyar férfi induló számára viszont befejeződőtt a viadal, miután Valkusz Máté kétszettes vereséget szenvedett, ezzel el is búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól.

A 25 éves magyar teniszező 6:3, 6:2-re maradt alul a cseh Vit Kopriva ellen, aki a második szettben háromszor is elvette Valkusz adogatását és az első meccslabdával 76 perc alatt lezárta a találkozót.

A főtábláért egyébként három meccset kell nyerni. Piros Zsombor mindezért kedden lép majd salakra először a selejtezőben.

A 128-as mezőnynek Marozsán Fábián és Fucsovics Márton alanyi jogon tagja.

Roland Garros, selejtező, 1. forduló:

nők:
Gálfi Dalma (32.) - Kao Hszin-jü (kínai) 6:3, 4:6, 6:3
Babos Tímea-Nuria Parrizas Diaz (spanyol) 6:4, 6:4

férfiak:
Vit Kopriva (cseh, 19.)-Valkusz Máté 6:3, 6:2

Videók