A török kapitány szerint Fucsovics nélkül is erősek a magyarok

A török kapitány szerint Fucsovics Márton távollétében is erős csapattal állnak ki a magyarok a pénteken és szombaton Keszthelyen sorra kerülő tenisz Davis Kupa-osztályozón.


 A keddi sajtótájékoztatón Alaatin-Bora Gerceker, a vendégek kapitánya elmondta, három napja készülnek a Balaton partján.

"Kiváló a pálya, kicsit párás az idő, de elégedettek vagyunk a körülményekkel" - jelentette ki a szakvezető. "Jó csapatunk van, mind az öt játékosom kiváló, ez a második évünk ebben az osztályban, és szeretnénk eggyel feljebb lépni. Nem szomorkodtunk, amikor megtudtuk, hogy Fucsovics Márton nem játszik ellenünk, de tudjuk, hogy a többiek is nagyszerű teniszezők. Tény, hogy nem salakon vagyunk a legjobbak, de önbizalomra adhat okot, hogy legjobbunk, Cem Ilkel legyőzte már Marozsán Fábiánt és Piros Zsombort is" - tette hozzá.

A vendégek negyedik számú játékosa, Ergi Kirkin kifejtette, a teniszben kemény pályáról salakra a legnehezebb átállni, de ők profik, és az a dolguk, hogy megoldják ezt a problémát.

A török válogatottat Cem Ilkel (216.), Altug Celikbilek (258.), Yanki Erel (336.), Ergi Kirkin (342.) és Sarp Agabigun (1086.) alkotja.

A Nagy Zoltán kapitány vezette magyaroknál Fucsovics Márton (58.) távollétében Marozsán Fábián (91.), Piros Zsombor (109.), Valkusz Máté (224.), Fajta Péter (548.) és Füle Mátyás (589.) léphet pályára a felújított Helikon Teniszklubban.

A magyar válogatott az év elején Tatabányán 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha megveri a törököket, februárban ismét selejtezőt játszhat a DK-döntőbe jutásért.

Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images

Videók