Tenisz: Federer megalázta Murray-t, Nisikori is elődöntős

A korábbi világelső Roger Federer megalázó különbséggel nyert a brit Andy Murray ellen, így százszázalékos teljesítménnyel jutott a londoni tenisz ATP-világbajnokság elődöntőjébe.


A 17-szeres Grand Slam-győztes svájci klasszisnak mindössze 24 percre volt szüksége ahhoz, hogy vesztett játék nélkül megnyerje az első szettet, amire korábban még nem volt példa a két játékos közös történetében, az ezt megelőző egymás elleni 22 mérkőzésükön.

Azzal, hogy Federeré lett az első játszma, minden jelentős kérdés eldőlt, ugyanis Murray csak kétszettes győzelem esetén jutott volna a legjobb négy közé. A második játszmában sem találta játékát a teljesen motiválatlan Murray, így a bázeli klasszis sima győzelmet aratott és 12-11-re átvette a vezetést kettejük örökmérlegében. Federer 6:0, 5:0-nál többször is két labdára volt attól, hogy kiosszon egy "biciklit" a skótnak, aki azonban ezt végül el tudta kerülni

A hatszoros győztes Federer 13. fellépésén 12. alkalommal jutott a legjobb négy közé a szezonzáró ATP-világbajnokságon, ezzel beállította Ivan Lendl ide vonatkozó rekordját.

A nap korábbi meccsén a japán Nisikori Kej három játszmában legyőzte a beugró spanyol David Ferrert, és ő is bekerült a legjobb négy közé. Ellenfele vélhetően a világelső Novak Djokovic lesz.

TENISZ
ATP-tour, világbajnokság, London, kemény pálya, B csoport, 3. forduló
Roger Federer (svájci, 2.)-Andy Murray (brit, 5.) 6:0, 6:1
Nisikori Kej (japán, 4.)-David Ferrer (spanyol, 9.) 4:6, 6:4, 6:1

A csoport végeredménye: 1. (elődöntős) Federer 3 győzelem, (elődöntős) Nisikori 2, Murray 1, Raonic és Ferrer 0

Videók