Sokkal esélyesebb ellenfelével szemben búcsúzott Gálfi Miamiban

Gálfi Dalma kiesett a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna női versenyének első fordulójában.


 A világranglistán elfoglalt 79. helyével a legjobb magyarnak számító játékos szerdán a fehérorosz Aljakszandra Szasznoviccsal csapott össze, pályafutása során először. A 29 éves ellenfél jelenleg 45. a WTA-rangsorban, de tavaly volt 29. is, és a Roland Garroson, valamint Wimbledonban is vívott már nyolcaddöntőt.

Első összecsapásukon egy-egy bréklabdát hárítva jutottak el Szasznovics 4:3-as vezetéséig, ekkor azonban a 24 éves magyar - aki tavaly a selejtezőből indulva a második fordulóig ment - több fonákot is elrontott, kettős hibát ütött, és elvesztette az adogatását, majd az ellenfél 36 perc elteltével szettelőnybe került.

A második felvonás egy-egy brékkel indult, és közepes színvonalon folytatódott, rengeteg hiba jellemezte a meccset, kevés szemet gyönyörködtető megoldással. Így jutottak el a felek a rövidítéshez, melyben Gálfi 2-5-ről még kiegyenlített, de a következő két labdamenetet - és így a meccset is - a minszki játékos nyerte. A találkozó 1 óra 35 percig tartott.

A nap folyamán az egyesben érdekelt másik két magyar is pályára lép Floridában: Fucsovics Márton (74.) az argentin Pedro Cachinnal (63.) találkozik, majd Bondár Anna (80.) a hazai közönség előtt szereplő Taylor Townsenddel (123.) mérkőzik.

A női páros mezőnyben Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán vág neki a viadalnak, míg Bondár a belga Kimberley Zimmermannal indul.

Fotó: Sarah Stier/Getty Images

Videók