Sokba került Djokovicnak a leléptetés

A világelső elvesztett pénzdíja és 10 ezer dolláros büntetése.


Sokba került a világelső Novak Djokovicnak, hogy vasárnap kizárták a nyolcaddöntős mérkőzéséről, és így ért véget számára az amerikai nyílt teniszbajnokság.

A szervezők hétfőn jelentették be, hogy sportszerűtlenség miatt 10 ezer dolláros büntetést szabtak ki a szerb játékosra, aki a spanyol Pablo Carreno Busta ellen riválisa 6:5-ös vezetésénél dühösen elütötte a labdát, amely torkon találta az egyik vonalbírót.

Djokovic ezen felül nem kapja meg a nyolccadöntő elveszítéséért járó 250 ezer dollárt (76,2 millió forint) sem, mert a diszkvalifikáció esetén nem jár a pénzdíj. Ezeken túl további bírságot is kaphat, mert a találkozó után nem teljesítette médiakötelezettségeit. Ráadásul a szereplésért járó ranglista pontokat sem kapja meg a szerb világelső. 


A bírók nem is tehettek volna másképp ugyanis a Grand Slam szabályzat egyértelmű:
"A játékos soha nem veszélyeztetheti fizikailag magatartásával sem az ellenfelet, sem a személyzetet, sem a nézőket a verseny helyszínén. Ennek a szabálynak a megsértése konzultáció mellett kizárást vonhat maga után. "

Az idei 26 meccsén egészen a kizárásig veretlen Djokovic - aki 18. Grand Slam-diadalára készült New Yorkban - közösségi oldalán két bocsánatot cselekedetéért.

Kép: Al Bello/Getty Images

Sport365.hu - "Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémát okoztam neki" - Novak Djokovic

Novak Djokovic közösségi oldalán kért elnézést a US Openen tett cselekedétéért, miután a tegnapi mérkőzésén egy elveszített labdamenet után dühében elütötte a labdát ami torkon találta az egyik vonalbírót. A világklasszis szerb versenyzőt emiatt kizárták az amerikai nyílt tenisz bajnokságról. "Ez az egész szituáció nagyon szomorúvá és üressé tett, megnéztem és hála Istennek jól volt.

Videók