Simán nyerte a „mini-világbajnokságot” a cseh teniszező

Szettveszteség nélkül lett Petra Kvitováé a WTA Elite Trophy!


 
A szlovák sikerrel végződő női tenisz világbajnokság után ezúttal a legjobb nyolc mögött található tizenkét játékos küzdött meg egymással az év utolsó női tornáján Csuhajban, és az elit-vébével szemben itt papírforma-győzelem született.
 
Ahogy az egész hét folyamán, úgy az Elena Svitolina elleni fináléban sem veszített szettet a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitová. A 26 éves játékos a döntőben 6/4 6/2-es győzelmet aratott ukrán riválisával szemben.
 
Kivitová ezen a héten bebizonyította, hogy gyengére sikerült szezonja ellenére még mindig egy szinttel feljebb van a helye, négy mérkőzésén átlagban 63 percet töltött a pályán, a legszorosabb megnyert szettjei is 6/4-gyel lettek az övéi, vagyis tényleg nem adott esélyt a második vonalnak, hogy trófeával zárják az évet.
 
Ott volt a tornán a szereplést az utolsó pillanatokban visszamondó Carla Suárez Navarro helyett a legjobb magyar teniszező, Babos Tímea is, a 23 esztendős lány egy 6/4, 6/2-es Bacsinszky Tímea, illetve egy Csang Suaj elleni 7/6 6/4-es vereséggel búcsúztatta a szezont.
 
Tenisz, WTA Elite Trophy, Csuhaj (Zhuhai), DÖNTŐ
Petra Kvitová (cseh)- Elena Svitolina (ukrán) 6/4, 6/2
 

Videók