Roger Federer szeretne még játszani a legendás füves pályán

A bajnokság 7. napjának felejthetetlen fénypontja volt a legendák parádéja a centeren.


A Tennis4HU írását változtatás nélkül közöljük.

Az ünneplés apropója a nem kevésbé legendás wimbledoni center 100. születésnapja. A sportvilág leghíresebb teniszpályája.

Semmihez nem hasonlítható hangulatú, modern, 21. századi és mégis tradicionális. Több száz felejthetetlen csata, dráma, sorsfordító diadal helyszíne. Wimbledon egykori bajnokait szólította egymás után a két ceremóniamester, Sue Baker és John McEnroe.

Jöttek is sorban a közönség kedvencei, az egyszeres, kétszeres, háromszoros, négyszeres, ötszörös, hatszoros bajnokok és végül az igazi meglepetés, a csúcs, a nyolcszor győztes Roger Federer.
Ott állt már akkor a parádés társaságban többek között Lleyton Hewitt (1), Pat Cash (1), John Newcombe (3), Rod Laver (4), Goran Ivanisevic (1), Rafael Nadal (2), Andy Murray (2), Stefan Edberg (2), Björn Borg (5), Novak Djokovic (6), Simona Halep (1), Angelique Kerber (1), Conchita Martinez (1), Martina Hingis (1), Marion Bartoli (1), Petra Kvitova (2), Margaret Court (3), Chris Evert (3), Billie Jean King (6). Hiányzott Martina Navratilova (9), Pete Sampras (6), Jimmy Connors (2), Serena Williams (7), Steffi Graf (7) és sokan mások, de ez a felvonulás így is 12 perc tiszta libabőr volt.

Roger Federer elmondta, szeretne még legalább egyszer játszani a centeren, ahol 2001-ben lépett először pályára, amikor legyőzte az akkori kor legjobbját, Pete Samprast. Nem gondolta volna, hogy a térdoperációja után ennyit kell kihagynia, de így is nagyszerű éve volt, élvezte a családdal, a gyerekeivel töltött időt. Billie Jean King megemlékezett Martina Navratilováról, sajnálta, hogy nem lehetett ott velük (az ok nem derült ki). Csodálatos élmény volt ennyi bajnokot együtt látni!

Borítókép: Karwai Tang/WireImage

Videók