Roddick aggódik, hogy Nadal nem kapja meg a kívánt búcsút

Ha minden jól alakul akkor Nadal a jövő héten térhet vissza a Barcelona Openen.


Andy Roddick aggódik amiatt, hogy Rafael Nadal nem kapja meg a kívánt búcsút, és nagy riválisához, Roger Federerhez hasonlóan kell befejeznie a pályafutását.

A 22-szeres Grand Slam-bajnokot sérülések gyötörték az elmúlt szezonban. A 2023-as Australian Open óta egyetlen versenyén, az idei Brisbane Internationalen szenvedett el egy újabb sérülést.

Nadal legutóbbi visszalépése az e heti Monte-Carlo Mastersen történt, egy olyan tornán, amelyet eddig rekordot jelentő 11 alkalommal nyert meg. Ez a bejelentés nagy csapás volt a torna számára, amit csak még tovább rontott az, hogy Carlos Alcaraz néhány nappal később szintén visszalépett a versenytől.

Ha minden jól alakul akkor Nadal a jövő héten visszatérhet a Barcelona Openen. A spanyol egy rövidebb helyzetjelentést adott magáról, amelyben elmondta, hogy már Barcelonában edz, és reméli, hogy elindulhat a tornán, de ez még mindig nem biztos.

Roddick pedig az aggodalmának adott hangot, azzal kapcsolatban, hogy Nadal a sérülései miatt nem kapja meg azt a búcsút, amit szeretne. A podcastjében Roddick azt mondta, hogy Nadal úgy járhat, mint Federer, akiről az amerikai azt gyanítja, hogy nem igazán a Laver Kupán akart visszavonulni.

"Roger a Laver Kupán vonult vissza, valószínűleg nem mondaná ezt ki hangosan, de Roger Wimbledonban vagy a US Openen akart volna visszavonulni. Azokon a versenyeken akart játszani. Úgy érzem, egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy ez Rafa számára is valósággá váljon."

A 2003-as US Open-bajnok ezután azt mondta, hogy Nadalnak nem kell az egész szezonra fittnek lennie, és ha lehet, akkor fontolja meg, hogy csak a legfontosabb versenyeken, leginkább a Roland Garroson búcsúzzon el.

"Van ez a reménysugár a fejemben, hogy meg fog gyógyulni, és nem kell 52 héten át egészségesnek lennie, hanem elég csak két hónapig egészségesnek maradnia. Mintha csak égetné a vágy, hogy vegye be az összes fájdalomcsillapítót, amit be kell vennie, és nekifusson még egyszer".

Roddick azt is elmondta, hogy mennyire szeretné, ha Nadal a Roland-Garroson búcsúzhatna el, mivel a francia torna a legkülönlegesebb számára az egész pályafutásában.

Borítókép: YVES HERMAN / REUETRS

Videók