Ötszáz ponton belül a világelsőség a brit teniszező számára

Bázeli győzelmével Marin Cilic közel került a világbajnoki kvalifikációhoz.


 
Bécsi tornagyőzelmével tovább zárkózik a világranglista második helyén álló brit Andy Murray a világelső Novak Djokovichoz. A bécsi torna fináléjában a francia Jo-Wilfried Tsongát verte egy sima és egy szoros szettben 6/3 7/6-ra, amivel 415 pontra csökkent a hátránya a világelsőséget 2014. július 7 óta birtokló szerbbel szemben!
 
2016 hátralévő két versenyén, a párizsi Mastersen (1000) és az évadzáró világbajnokságon (1500) még 2500 pontot lehet szerezni, ezért könnyen lehet, hogy az év végén Murray nevével kezdődik a világranglista. Míg Djokovicnak 2300 pontot kell védenie szemben Murray 800 pontjával, a trónfosztásra reális esély van. Sőt, mivel tavaly Djokovic nyert Párizsban a fináléban pont Murrayt legyőzve, így a skót diadala esetén akár már a világbajnokság előtt átveheti a vezetést a brit.
 
A bázeli torna fináléjában szintén az év végi világbajnokságot alapvetően befolyásoló események történtek. A kijutásra hajtó Marin Cilic a részvételét már hetekkel ezelőtt megváltó Kei Nishikori ellen játszott, és 6/1 7/6-os győzelmével feljött a pontverseny nyolcadik helyére, ami még pont kijutást ér. azonban biztosat csak a párizsi torna után lehet majd mondani.
 
Tenisz, ATP-torna, DÖNTŐK
Bécs
Andy Murray (brit, 1. kiemelt)- Jo-Wilfried Tsonga (francia, 6.) 6/3 7/6
 
Bázel
Marin Cilic (horvát, 4.)- Kei Nishikori (japán, 3.) 6/1 7/6
 

Videók