"Novak nagyon követelőző" - Ivanisevic a Djokoviccal való közös munkáról mesélt

Nem sűrűn adódik lehetőség, hogy az ember egy ilyen óriási játékossal dolgozhasson együtt.


Goran Ivanisevic hat évig dolgozott együtt Novak Djokoviccal, és nemrég arról beszélt, hogy milyen érzés minden idők egyik legjobb játékosát edzeni.

A horvát maga is nagyszerű teniszező volt a fénykorában, és a világ legjobb játékosai közül is találkozott már párral. Djokovic azonban vitathatatlanul minden idők legjobb játékosa, így Ivanisevic számára egészen különleges volt vele dolgozni.

Nem sűrűn adódik lehetőség, hogy az ember egy ilyen óriási játékossal dolgozhasson együtt, így Ivanisevic számára ez hatalmas kiváltság volt, de a partnerség hat év után véget ért.

A horvát a szakításuk után a Blicknek nyilatkozva részletezte, hogy milyen volt ennyi éven át Djokoviccsal együtt dolgozni, és kifejtette, hogy az elvárások sokkal másabbak lehetnek, mint bármely más játékossal az ATP Touron:

„Nos, amikor Novak Djokovicot edzed, akkor ha nem nyered meg a tornát, az kudarcnak számít. Ez elég nagy nyomás, amivel meg kell birkózni. Novak nagyon követelőző. Minden nap valami újnak kell történnie, mindig jobbá akar válni. Ha ezt nem tudod kezelni, akkor jobb, ha egyáltalán nem vállalod el a munkát.”

Bár elég kemény volt, néhány dolog segített Ivanisevicnek. Az, hogy ugyanazt a nyelvet beszélték, és hasonló háttérrel rendelkeztek, minden bizonnyal segített abban, hogy gyorsabban kialakuljon a kapcsolat, mint ezen dolgok nélkül.

„A nyelv mindenképpen segített - nem volt köztünk akadály. Novakkal ez így van: csak néhány másodperced van arra, hogy elmagyarázz neki valamit. Aztán egyszerre 15 dolgot akar tudni tőled, de erre csak három másodperced van. Ezért meg kell próbálnod mindent valamilyen okos módon összefoglalni. Nehéz lehet, de Novakkal élveztem.”

Ivanisevic egyelőre újabb pártfogolt nélkül marad, míg Djokovic edző nélkül. A szerb utalt arra, hogy lehet, hogy előbb fejezi be a pályafutását, minthogy újra elkezdene valakivel együtt dolgozni, míg a horvát valószínűleg szünetet tart, mielőtt újra mentorálna valakit.

(Borítókép: Andrew Eichenholz/ATP Tour)

Videók