Nincs veszélyben a US Open

Az USTA szóvivője bízik abban, hogy hamarosan nyilvánosságra hozhatják: megrendezik a versenyt.


Egybehangzó sajtóértesülések szerint nézők nélkül, de megrendezik idén az amerikai nyílt teniszbajnokságot.

A Forbes, valamint a New York Times is arról számolt be honlapján, hogy az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) megegyezett a férfi, illetve a női versenyeket szervező ATP-vel és WTA-val arról, hogy az eredeti időpontban, augusztus 31. és szeptember 13. között megrendezi a US Opent.

A Grand Slam-tornát ugyanakkor nézők nélkül fogják lebonyolítani, a USTA képviselői már csak a helyi és az állami egészségügyi hatóságok engedélyére várnak a bejelentéssel.

"Lépésről lépésre követjük az újrakezdési protokollt, és nagyon bízunk abban, hogy hamarosan nyilvánosságra hozhatjuk: megrendezzük a versenyt" - jelentette ki Chris Widmaier, a USTA szóvivője.


Novak Djokovic és Rafael Nadal nem biztos, hogy ott lesz.

Fotó: Noam Galai/Getty Images

A nemzetközi teniszidény márciusban állt le a koronavírus-járvány miatt, és leghamarabb július végén folytatódhat. A US Opennel kapcsolatban korábban olyan ötletek láttak napvilágot, hogy az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a repülőtér közelében lévő hotelbe. Ezt nem hagyhatnák el a torna alatt, és Manhattanbe sem utazhatnának be. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubajban "gyűjtenék össze", majd - negatív vírusteszt esetén - charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Queens negyedben lévő helyszínen aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket és tesztelnék őket.

A legjobbak közül a világelső Novak Djokovic és a második Rafael Nadal már jelezte, hogy a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul a US Openen. Egyelőre azonban az is bizonytalan, hogy az országonként eltérő karantén-intézkedések miatt összejön-e elegendő teniszező New Yorkban, és hogy előzőleg 14 napos izoláció vár-e rájuk. A keleti parti metropolisz a járvány egyik legnagyobb gócpontjának számít az Egyesült Államokban.

Borítókép: Al Bello/Getty Images

Videók