Nem indul Wimbledonban Dominic Thiem

A világranglistán ötödik osztrák teniszező közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosai sérülést állapítottak meg nála.


A világranglistán ötödik helyezett osztrák Dominic Thiem sérülés miatt nem indul a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon.

Az osztrák játékos ezen a héten a Mallorcán zajló füvespályás tornán szerepelt, ahol kedden csuklósérülése miatt az első játszmában (5:2-es előnyénél) feladni kényszerült a francia Adrian Mannarino elleni nyolcaddöntőjét.

Thiem csütörtökön a közösségi oldalán arról számolt be, hogy az orvosi vizsgálatok olyan mértékű sérülést állapítottak meg, amely több hétig távol tartja a pályáktól. Hozzátette, öt hétig rögzítősínt kell viselnie, és csak azt követően kezdheti el a rehabilitációs munkát.
Az amerikai nyílt bajnokság 27 éves címvédője - aki szakmai okokra hivatkozva már korábban lemondta a tokiói olimpián való részvételt - kiemelte, Wimbledon után nem lehet ott Hamburgban és Gstaadban sem, amit nagyon sajnál, mert számára ezek "rendkívül fontos" tornák.

Borítókép: Facebook.com/ Dominic Thiem 

Videók