Nehéz csoportba kerültek a magyarok a Fed Kupában

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) hétfőn nyilvánosságra hozta a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti, februári küzdelmeinek beosztását, melynek értelmében a házigazda magyar válogatott a brit, a lett és a román csapattal került egy kvartettbe.


Az ITF honlapjának tájékoztatása alapján Barátosi Levente szövetségi kapitány együttesének ellenfelei közül a román válogatott tűnik a legerősebbnek, amelyben hárman szerepelnek a legjobb 100-ból, köztük a tavaly hat tornán - köztük a budapestin is - győztes Simona Halep. A 16 csapat nevezési listáin összesen 17 top100-as játékos szerepel.

"A névsor ismeretében számítottam arra, hogy összekerülhetünk egy-két nehezebb ellenféllel, de ezzel együtt tény, hogy nehéz sorsolást kaptunk. Bízom benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást, a csapatom pontos névsora egy-két napon belül eldől" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente.

A magyar együttesbe az MTSZ Babos Tímeát (87. a világranglistán), Jani Réka-Lucát (250.), Czink Melindát (255.) és Bukta Ágnest (315.) nevezte.

A csoportmeccsekre február 4. és 9. között kerül sor a budapesti Syma Csarnokban, 8-án a Magyar Tenisz Napjának díszvendége a kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes és korábbi világelső, újvidéki születésű Szeles Mónika lesz.

A női csapatverseny harmadik vonalában a négy csoportgyőztes a rájátszásban dönt arról, melyik két együttes jut be a világcsoport II áprilisi rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei ugyanakkor arról döntenek, hogy mely két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

Az MTSZ legutóbb 2008-ban rendezett Fed Kupa-csoporttornát. Tavaly februárban az izraeli Eilat volt a házigazda, ahol Barátosi Levente együttese a 16 csapatos torna ötödik helyén végzett.

A férfiak Davis Kupájához hasonlatos Fed Kupában a világcsoport és a szintén nyolctagú világcsoport II alatt a harmadik vonal már regionális felosztásban működik, itt amerikai, euro-afrikai és ázsiai-óceániai zónát hoztak létre.

TENISZ
Fed Kupa. euro-afrikai zóna, I. csoport:
A csoport: Belgium, Hollandia, Horvátország, Luxemburg
B csoport: MAGYARORSZÁG, Románia, Nagy-Britannia, Lettország
C csoport: Ausztria, Izrael, Szlovénia, Ukrajna
D csoport: Bulgária, Fehéroroszország, Portugália, Törökország

A magyarok csoportellenfelei:
Románia:
1. Simona Halep (11.)
2. Sorana Cirstea (21.)
3. Monica Niculescu (64.)
4. Itina Camelia Begu (127.)
Nagy-Britannia:
1. Laura Robson (48.)
2. Johanna Konta (114.)
3. Heather Watson (121.)
4. Tara Moore (212.)
Lettország:
1. Diana Marcinkevica (218.)
2. Jelena Ostapenko (707).
3. Laura Gulbe (1242.)
4. Elizabete Emulina Darta (-)

 

Videók