Naomi Oszaka a pályán bizonyította be, miért lehet igazi példakép

Rettentő sportszerűen kezelte a helyzetet.


Naomi Oszaka sportszerűségéről tett tanúbizonyságot, amikor ellenfele, Daria Saville összeesett a pályán a Japan Open első fordulójában.

A két teniszező mindössze hét perce volt pályán, amikor Saville fájdalmas üvöltés kíséretében elterült a pályán. Oszaka ekkor a pálya szélére futott egy törölközőért, majd a háló túlfelén lévő ellenfeléhez ment. Ekkor leguggolt Saville mellé és letakarta a lábát, majd együtt várták az orvos megérkezését. A játékos végül a saját lábán tudta elhagyni a pályát, ugyanakkor a mérkőzést fel kellett adnia.


A meccs után Oszaka egy interjúban beszélt a történtekről.

„Azt hittem, hogy csak azért kiabált, mert azt hitte, hogy kint volt a tenyerese, aztán rájöttem, hogy azért kiabál, mert fájdalmai vannak.”

„Aztán nagyon megijedtem, mert tudom sportolóként elég magas a fájdalomtűrésünk. Nagyon rossznak tűnt (a helyzet).”

A japánok sztárja ezt követően egy szívmelengető videóüzenetet is küldött sérült vetélytársának.

„Csak a legjobbakat akartam kívánni neked, remélem, jobban vagy. Szeretném tudatni veled, hogy te vagy az egyik legviccesebb ember a Touron, és még mindig emlékszem minden szép dologra, amit mondtál nekem a French Openen idén, szóval szeretném, ha tudnád, hogy én vagyok a legjobbakat kívánom. Remélem, hogy a sérülésed egyáltalán nem súlyos és vissza fogsz térni, mert tudom, hogy jó vagy ebben” – mondta.


Borítókép: Robert Prange/Getty Images
 

Videók